LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biomedicinsk analytiker

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Vid institutionen för biomedicin, Göteborgs universitet, finns en rad starka vetenskapliga grupper som studerar olika aspekter av mitokondriell biologi och mitokondriens roll vid human sjukdom. Till denna dynamiska forskningsmiljö söker vi nu en ny medarbetare. Mitokondrien innehåller ett eget genom, som kodar för ett antal subenheter i andningskedjan. Mutationer eller deletioner i detta genom kan leda till defekter av det mitokondriella DNAt, vilket i sin tur kan generera sjukdomstillstånd. Dessa defekter kan potentiellt uppkomma vid fel under replikationen. I samarbete med kliniken (bl.a. avd. f. Patologi & genetik) studerar vi mekanismer för mitokondriell DNA replikation och hur störningar i detta system ger upphov till human sjukdom. Vi söker nu en medarbetare som kan rena fram rekombinanta proteiner involverade i mitokondriell DNA relikation.

Arbetsuppgifter

Arbetet som biomedicinsk analytiker innefattar ansvar för den basala cellodlingen samt proteinuttryck med E. coli och insektsceller (SF9) som värd samt proteinrening med kromatografisystem (ÄKTA). I tjänsten ingår även noggrann dokumentation och sammanställning av enklare kvalitetsanalys av de upprenade proteinerna, f.f.a. SDS-PAGE och koncentrationsbestämning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du bör ha erfarenhet av proteinrening och/eller goda kunskaper inom molekylärbiologi/biokemi. Vi värdesätter noggrannhet samt intresse och engagemang för utveckling. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i både svenska och engelska i både tal och skrift, då projekten drivs i en internationell miljö. Du bör dessutom ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 2 år med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Maria Falkenberg, telefon: 0732309119, e-post: maria.falkenberg@medkem.gu.se eller Docent Bertil Macao, telefon: 031-786 3461, e-post: bertil.macao@medkem.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på bevis om legitimation som biomedicinsk analytiker, utfärdat av Socialstyrelsen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.