Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biomedicinsk analytiker

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Vid institutionen för biomedicin, Göteborgs universitet, finns en rad starka vetenskapliga grupper som studerar olika aspekter av mitokondriell biologi och mitokondriens roll vid human sjukdom. Till denna dynamiska forskningsmiljö söker vi nu en ny medarbetare. Mitokondrien innehåller ett eget genom, som kodar för ett antal subenheter i andningskedjan. Mutationer eller deletioner i detta genom kan leda till defekter av det mitokondriella DNAt, vilket i sin tur kan generera sjukdomstillstånd. Dessa defekter kan potentiellt uppkomma vid fel under replikationen. I samarbete med kliniken (bl.a. avd. f. Patologi & genetik) studerar vi mekanismer för mitokondriell DNA replikation och hur störningar i detta system ger upphov till human sjukdom. Vi söker nu en medarbetare som kan rena fram rekombinanta proteiner involverade i mitokondriell DNA relikation.

Arbetsuppgifter

Arbetet som biomedicinsk analytiker innefattar ansvar för den basala cellodlingen samt proteinuttryck med E. coli och insektsceller (SF9) som värd samt proteinrening med kromatografisystem (ÄKTA). I tjänsten ingår även noggrann dokumentation och sammanställning av enklare kvalitetsanalys av de upprenade proteinerna, f.f.a. SDS-PAGE och koncentrationsbestämning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du bör ha erfarenhet av proteinrening och/eller goda kunskaper inom molekylärbiologi/biokemi. Vi värdesätter noggrannhet samt intresse och engagemang för utveckling. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i både svenska och engelska i både tal och skrift, då projekten drivs i en internationell miljö. Du bör dessutom ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 2 år med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Maria Falkenberg, telefon: 0732309119, e-post: maria.falkenberg@medkem.gu.se eller Docent Bertil Macao, telefon: 031-786 3461, e-post: bertil.macao@medkem.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska innehålla kopia på bevis om legitimation som biomedicinsk analytiker, utfärdat av Socialstyrelsen.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?