Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Högt motiverade kandidater med en stark bakgrund inom cell- och molekylärbiologi samt cancerbiologi uppmanas att söka. Den sökande förväntas genomföra studier på lncRNA som har valts ut med hjälp av funktionell screening i genom-skala. Vår verksamhet på labbet inkluderar 1) Karakterisering av de mekanismer som riktar lncRNA till kromatin (Pandey et al., Mol Cell 2008; Mondal et al.; Genome Res 2012) 2) Utforskning av den funktionella rollen hos lncRNA under celldifferentiering och 3) Karaktärisering av lncRNAs funktioner under tumörutveckling och progression med hjälp av utvalda modellsystem för cancer (Gaurav et al., Cancer Cell, 2014 Nov 10;26(5):722-737). Kandidaten kommer att arbeta med primära tumörer, tumörcell-linjer och mus-xenografter.

Kvalifikationer

Den sökande bör ha en magisterexamen i naturvetenskap och förväntas även ha erfarenhet av cellbaserade analyser och goda erfarenheter i molekylärbiologiska tekniker. Kandidaten ska ha omfattande erfarenhet av RNA-relaterad teknik och denna expertis skulle bidra till att optimera nya tekniker som kan hantera viktiga frågor såsom hur lncRNAs kommunicerar med sina mål proteinkodande gener.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 12 månader med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Chandrasekhar Kanduri. Telefon: +46 (0)739600450. E-post: kanduri.chandrasekhar@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?