LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 360 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Högt motiverade kandidater med en stark bakgrund inom cell- och molekylärbiologi samt cancerbiologi uppmanas att söka. Den sökande förväntas genomföra studier på lncRNA som har valts ut med hjälp av funktionell screening i genom-skala. Vår verksamhet på labbet inkluderar 1) Karakterisering av de mekanismer som riktar lncRNA till kromatin (Pandey et al., Mol Cell 2008; Mondal et al.; Genome Res 2012) 2) Utforskning av den funktionella rollen hos lncRNA under celldifferentiering och 3) Karaktärisering av lncRNAs funktioner under tumörutveckling och progression med hjälp av utvalda modellsystem för cancer (Gaurav et al., Cancer Cell, 2014 Nov 10;26(5):722-737). Kandidaten kommer att arbeta med primära tumörer, tumörcell-linjer och mus-xenografter.

Kvalifikationer

Den sökande bör ha en magisterexamen i naturvetenskap och förväntas även ha erfarenhet av cellbaserade analyser och goda erfarenheter i molekylärbiologiska tekniker. Kandidaten ska ha omfattande erfarenhet av RNA-relaterad teknik och denna expertis skulle bidra till att optimera nya tekniker som kan hantera viktiga frågor såsom hur lncRNAs kommunicerar med sina mål proteinkodande gener.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på 12 månader med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Professor Chandrasekhar Kanduri. Telefon: +46 (0)739600450. E-post: kanduri.chandrasekhar@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.