LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonomihandläggare, vakansvikariat 5 månader

Den nya institutionen för marina vetenskaper är en tvärvetenskaplig akademisk miljö som inkluderar biologi, kemi, oceanografi, geologi och kulturvård.

Vår utbildning och forskning sträcker sig från vattencirkulationen under polarisen till biogeokemiska flöden i djuphavet, och från grunda sjögräsängar till djupa rev av kallvattenkorall. I dessa miljöer studerar vi olika nivåer av biologisk organisation från gener, individer och populationer, till samhällen och ekosystem; omsättning och cirkulation av kemiska substanser; vattenutbyte; och sedimenten som miljöarkiv. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi och systematik, och kombinerar dessa områden för att förstå konsekvenserna av naturliga och antropogena förändringar i miljön. Institutionen ansvarar för kandidat- och masterprogrammen i marina vetenskaper, men våra lärare undervisar också på andra program vid den naturvetenskapliga fakulteten. Institutionen har sin hemvist på huvudcampus i Göteborg och vid de två marina forskningsstationerna på Tjärnö och Kristineberg (www.marine.gu.se).

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att driva ekonomiarbetet inom de externt finansierade projekten på institutionen. Arbetet innebär att upprätta kostnadskalkyler och budgetar för verksamheter och projekt, svara på frågor från forskare och ledning samt följa upp projekt och verksamheter och rapportera dessa. I uppgifterna ingår även löpande arbete som fakturahantering, anläggningsreskontra mm samt att ansvara för och svara på frågor angående upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Arbetet innebär komplexa redovisningar av olika typer av projekt till finansiärer. Det kan förekomma resor till forskningsstationerna i Fiskebäckskil och på Tjärnö.

Högskoleutbildning inom ekonomiområdet, gärna ekonomexamen.

Minst 5 års erfarenhet av arbete med kvalificerat ekonomiarbete, helst inom universitet- och högskolesektor. Goda kunskaper inom budget- och bokslutsredovisning samt inom LOU.

Du som söker bör ha god pedagogisk förmåga, servicekänsla, samarbetsförmåga, vara initiativrik samt kunna arbeta självständigt.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

B-körkort ett krav.

Meriterande:

Erfarenhet av komplexa redovisningar (t ex H2020, Interreg, Bonus), erfarenhet av datasystemen Agresso, Eko och budgetverktyget Perspektiv samt mycket goda kunskaper i Excel.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 5 månader på heltid. Tillträde snarast möjligt.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Administrativ chefen Lotta Willerstrand på 031 - 786 37 41.

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.