Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonomihandläggare, vakansvikariat 5 månader

Den nya institutionen för marina vetenskaper är en tvärvetenskaplig akademisk miljö som inkluderar biologi, kemi, oceanografi, geologi och kulturvård.

Vår utbildning och forskning sträcker sig från vattencirkulationen under polarisen till biogeokemiska flöden i djuphavet, och från grunda sjögräsängar till djupa rev av kallvattenkorall. I dessa miljöer studerar vi olika nivåer av biologisk organisation från gener, individer och populationer, till samhällen och ekosystem; omsättning och cirkulation av kemiska substanser; vattenutbyte; och sedimenten som miljöarkiv. Vi arbetar inom ekologi, evolution, fysiologi och systematik, och kombinerar dessa områden för att förstå konsekvenserna av naturliga och antropogena förändringar i miljön. Institutionen ansvarar för kandidat- och masterprogrammen i marina vetenskaper, men våra lärare undervisar också på andra program vid den naturvetenskapliga fakulteten. Institutionen har sin hemvist på huvudcampus i Göteborg och vid de två marina forskningsstationerna på Tjärnö och Kristineberg (www.marine.gu.se).

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att driva ekonomiarbetet inom de externt finansierade projekten på institutionen. Arbetet innebär att upprätta kostnadskalkyler och budgetar för verksamheter och projekt, svara på frågor från forskare och ledning samt följa upp projekt och verksamheter och rapportera dessa. I uppgifterna ingår även löpande arbete som fakturahantering, anläggningsreskontra mm samt att ansvara för och svara på frågor angående upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Arbetet innebär komplexa redovisningar av olika typer av projekt till finansiärer. Det kan förekomma resor till forskningsstationerna i Fiskebäckskil och på Tjärnö.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom ekonomiområdet, gärna ekonomexamen.

Minst 5 års erfarenhet av arbete med kvalificerat ekonomiarbete, helst inom universitet- och högskolesektor. Goda kunskaper inom budget- och bokslutsredovisning samt inom LOU.

Du som söker bör ha god pedagogisk förmåga, servicekänsla, samarbetsförmåga, vara initiativrik samt kunna arbeta självständigt.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

B-körkort ett krav.

Meriterande:

Erfarenhet av komplexa redovisningar (t ex H2020, Interreg, Bonus), erfarenhet av datasystemen Agresso, Eko och budgetverktyget Perspektiv samt mycket goda kunskaper i Excel.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 5 månader på heltid. Tillträde snarast möjligt.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  Administrativ chefen Lotta Willerstrand på 031 - 786 37 41.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?