LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Forskare med inriktning experimentella studier av mutationsprocesser och icke-kodande förändringar i cancer. Arbetet kommer inkludera experimentella studier i cellkultursystem, samt molekylärbiologiska metoder så som NGS-baserade assays, kloning och plasmider, transfektioner och PCR. Stor självständighet och initiativförmåga krävs, då arbetet kommer bedrivas inom ramen för en forskargrupp vars huvudsakliga fokus är bioinformatik. Arbetet kommer utföras i nära samarbete med bioinformatiker samt ihop med experimentella grupper på Sahlgrenska Akademin.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämne. Sökanden måste ha dokumenterad bred erfarenhet av laboratoriearbete, enligt beskrivning ovan. Erfarenhet av relaterade biologiska frågeställningar är ett stort plus. God kommunikationsförmåga samt utmärka kunskaper i engelska (skriftligt såväl som muntligt) är ett krav.

Anställning

Anställningen är heltid och tidsbegränsad på två år med placering tills vidare vid institutionen för biomedicin. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Universitetslektor Erik Larsson-Lekholm. Telefon +46 31 786 6942. E-post erik.larsson@gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla kopia på bevis för doktorsexamen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.