LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i religionsvetenskap och teologi med inriktning islam

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion är en av humanistiska fakultetens sex institutioner och har ca 100 anställda (varav ca 30 doktorander) och ca 1000 studenter. För mer information om institutionen se webb: http://lir.gu.se/.

Religionsvetenskap och teologi med inriktning islam

Ämnesbeskrivning

Religionsvetenskap och teologi

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av undervisning i religionsvetenskap och teologi på grund- och avancerad nivå, med inriktning mot islam, samt undervisning inom lärarutbildningen i religionskunskap. Undervisningen sker på svenska och/eller engelska.

Behörighet

Enligt Göteborgs universitets Anställningsordning för lärare (Dnr V 2016/383) punkt 1.2.3.1 är behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning kommer särskild vikt att fästas vid dokumenterad pedagogisk skicklighet inom anställningens utbildningsområden.

För anställning kommer den sökande att väljas som efter en helhetsbedömning av skicklighet inom ämnesområdet för anställningen bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: 10% Placering: Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborg Anställningstid: 2018-01-01 – 2018-06-30 Diarienummer: PAR 2017/1558

Övrigt

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Ansökan ska innehålla:

1. CV

2. Redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande en förteckning vetenskapliga publikationer, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet.

3. Redogörelse för pedagogiska meriter, dokumenterad pedagogisk erfarenhet, samt kortfattad pedagogisk självreflexion.

Cecilia Rosengren, prefekt

cecilia.rosengren@lir.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.