Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt i religionsvetenskap och teologi med inriktning islam

 

Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion är en av humanistiska fakultetens sex institutioner och har ca 100 anställda (varav ca 30 doktorander) och ca 1000 studenter. För mer information om institutionen se webb: http://lir.gu.se/.

Ämne

Religionsvetenskap och teologi med inriktning islam

Ämnesbeskrivning

Religionsvetenskap och teologi

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av undervisning i religionsvetenskap och teologi på grund- och avancerad nivå, med inriktning mot islam, samt undervisning inom lärarutbildningen i religionskunskap. Undervisningen sker på svenska och/eller engelska.

Behörighet

Enligt Göteborgs universitets Anställningsordning för lärare (Dnr V 2016/383) punkt 1.2.3.1 är behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå eller har motsvarande kompetens med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Bedömningsgrunder

Vid bedömning kommer särskild vikt att fästas vid dokumenterad pedagogisk skicklighet inom anställningens utbildningsområden.

För anställning kommer den sökande att väljas som efter en helhetsbedömning av skicklighet inom ämnesområdet för anställningen bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra de arbetsuppgifter som ingår i anställningen, samverka med övrig personal och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: 10% Placering: Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborg Anställningstid: 2018-01-01 – 2018-06-30 Diarienummer: PAR 2017/1558

Övrigt

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer och referenstagning.

Ansökan ska innehålla:

1. CV

2. Redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande en förteckning vetenskapliga publikationer, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet.

3. Redogörelse för pedagogiska meriter, dokumenterad pedagogisk erfarenhet, samt kortfattad pedagogisk självreflexion.

Kontaktuppgifter för anställningen

Cecilia Rosengren, prefekt

076 618 4296

cecilia.rosengren@lir.gu.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?