LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare

Enheten för socialmedicin och epidemiologi (EPSO) bedriver forskning inom områden som hälsorelaterade livsstilsfaktorer och livsloppsperspektiv med ett särskilt fokus på sociala skillnader samt betydelsen av samhällsstrukturer och sociala faktorer för hälsa och sjukdom i Sverige och globalt.

Vår forskning har fokus på övervikt och fetma, alkohol, migration, läkemedelsanvändning, arbetsförmåga och sjukfrånvaro samt våld i nära relationer. Vi använder såväl epidemiologiska som kvalitativa forskningsmetoder.

Enheten arbetar på flera nivåer och i samverkan med aktörer i omgivande samhälle för att öka kunskapen om orsaker till hälsans ojämna fördelning i olika sociala grupper och hur dessa skillnader kan förebyggas.

Enheten har mycket undervisning och den bedrivs inom de folkhälsovetenskapliga programmen, läkar-, apotekar- och receptarieprogrammet men vi är också involverade i uppdrags- och forskarutbildning. Vi har ett aktivt internationellt arbete i både forskning, undervisning och samverkan med omgivande samhälle.

Arbetsuppgifter

Undervisning inom medicinsk juridik och intygsskrivning, vid enhetens program och kurser och huvudsakligen inom läkarprogrammet. Planeringsarbete inom läkarprogrammet.

Kvalifikationer

Läkare med kunskap i medicinsk juridik och intygsskrivning samt erfarenhet av undervisning inom ämnesområdet vid läkarprogrammet i första hand. Erfarenhet av planeringsarbete inom läkarprogrammet är meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 24 månader Omfattning: Varierande omfattning på timmar i relation till behov, ej regelbundet återkommande Placering: Institutionen för medicin, Göteborg Tillträde: 2018-01-01

Gunnel Hensing, Professor/Enhetschef, 031-786 6862, gunnel.hensing@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, namn och kontaktinformation till två referenspersoner, samt övrigt som du önskar åberopa.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.