LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Biträdande forskare

Gothenburg Research Institute är Handelshögskolans institut för tvärvetenskaplig forskning. Här har Handelshögskolans forskare möjlighet att i programform arbeta med forskningsprojekt med hög näringslivs- och samhällsrelevans. Forskningen vid GRI bedrivs i programform. GRI har ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Alla forskningsprogram på GRI har ett omfattande internationellt nätverk och utbyte med bland annat besökande gästforskare från hela världen. http://gri.handels.gu.se/

GRI söker en biträdande forskare i strategy och design management.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar forskningsarbete med fokus på att inleda projekt i fältet digitalisering och industri 4.0, med betoning på dimensioner kring strategi och design management. Huvuduppgiften är att etablera samarbeten och att förbereda och skicka in ansökningar som kommer ligga till grund för fortsatta studier inom området digitalisering och industri 4.0. Det kommer även att inkludera undervisning i detta område. Arbetet kommer att genomföras både självständigt och med kollegor främst relaterad till forskningsprogrammet Managing Transformations.

Kvalifikationer

Potential att utföra forskning kommer att vara det huvudsakliga kriteriet vid bedömning av de sökande, framför allt forskning avseende strategi och design management, med inriktning på digitalisering och industri 4.0. De sökande förutsätts ha fullgjort en doktorsgrad i management och också publicerat arbete i fältet strategi och design management. God förmåga att analysera kvalitativt material och förmåga att uttrycka sig i skrift är meriterande. Den sökande förväntas undervisa på engelska. Svenska är en god merit, men krävs inte.

Tjänsten kräver mycket god samarbetsförmåga, självständigt arbete, och god analytisk förmåga. Eftersom skrivande är kärnan av arbetet, så är mycket god förmåga att formulera forskning på engelska ett krav. Noggrannhet, god planeringsförmåga och organisationsförmåga krävs också.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 6 månader med en omfattning av 50 % av heltid med placering tills vidare vid Gothenburg Research Institute. Tjänsten tillträds 1 januari 2018 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Ulla Eriksson-Zetterquist, 031-786 5407, ulla.eriksson-zetterquist@gri.gu.se.

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.