LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent

Institutionen för nationalekonomi med statistik tillhör Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har 125 medarbetare från ett stort antal länder. Undervisning bedrivs inom nationalekonomi och statistik och vi har idag ca 800 studenter registrerade på våra kurser och program. På institutionen samlas en mångfald av forskare varav flera är internationellt kända ekonomer. De starkaste forskningsområdena är arbetsmarknadsekonomi, beteendeekonomi, utvecklingsekonomi, miljöekonomi och finansiell ekonomi. Mer information om institutionen hittar du på vår hemsida www.economics.gu.se.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en forskningsassistent på 100%. Du kommer att assistera professor Randi Hjalmarsson i hennes forskning. Den primära uppgiften för forskningsassistenten blir att mata in och koda arkivdata från 1800-talets London. Syftet är att studera effekten på kriminalitet av införandet av den första polisstyrkan i världen, Metropolitan Police. Merparten av skapandet av datasetet kommer att ske manuellt i Excel, men forskningsassistenten kommer också att arbeta i Stata för att ytterligare koda, rensa och analysera data. Som forskningsassistent förväntas du också att arbeta med kodning och rensning av data för andra forskningsprojekt, inklusive en stor datamängd av fall från rättssystemet i Virginia, som syftar till att studera rasfördomar. Detta är ett utmärkt tillfälle att få en inblick i ett forskningsprojekt för den som är intresserad av att söka vidare till en forskarutbildning i nationalekonomi.

Kvalifikationer

Den sökande måste ha en magisterexamen i nationalekonomi och behärska engelska flytande. (Givet att en stor del av arbetet består i att transkribera handskrivna engelska historiska dokument och amerikanska data, kommer företräde ges till kandidater med mycket goda kunskaper i engelska.) Tidigare erfarenhet som forskningsassistent och kunskap om Stata är meriterande. Personlig lämplighet kommer också att beaktas.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad anställning på heltid (100%) i 7 månader med placering tills vidare vid institutionen för nationalekonomi med statistik. Anställningen ska tillträdas den 1 ferbruari 2018.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta professor Randi Hjalmarsson, 031-786 1248 randi.hjalmarsson@economics.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag 2017-12-27. Ansökan ska innehålla:

1. Detaljerat CV
  2. Masteruppsats
  3. Två referenser med namn och kontaktuppgifter

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.