LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Membranproteiners strukturbiologi har varit en stark forskningsaktivitet vid Göteborgs universitet i över tio år. Richard Neutze och Kristina Hedfalks grupp har varit innovativ i utvecklingen av avancerade röntgenkristallografimetoder för att analysera konformationsförändringar hos membranproteiner. Inom gruppen finns även expertis inom protein produktion och krarakterisering. Vi deltar i många internationella samarbeten där vår forskning har resulterat i flera publikationer med stor genomslagskraft.

Arbetsuppgifter

Med stöd från industri utlyser Institutionen för Kemi och Molekylärbiologi en forskare tjänst med fokus storskalig överproduktion av membranproteiner. Projektet innebär huvudsakligen metodutveckling för storskalig overproduction av aquaporiner och biofysikalisk karakterisering av aquaporiner.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Erfarenhet med overproduction och rengöring av membranproteiner och biofysikalisk karakterisering av membranproteiner är en fördel.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: Snarast

Göran Hilmersson, Prefekt 031-786 9022, hilmers@chem.gu.se
Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se
Richard Neutze, Professor 031 786 3974, richard.neutze@gu.se
Kristina Hedfalk, Lektor 031 786 3923, kristina.hedfalk@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.