Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Membranproteiners strukturbiologi har varit en stark forskningsaktivitet vid Göteborgs universitet i över tio år. Richard Neutze och Kristina Hedfalks grupp har varit innovativ i utvecklingen av avancerade röntgenkristallografimetoder för att analysera konformationsförändringar hos membranproteiner. Inom gruppen finns även expertis inom protein produktion och krarakterisering. Vi deltar i många internationella samarbeten där vår forskning har resulterat i flera publikationer med stor genomslagskraft.

Arbetsuppgifter

Med stöd från industri utlyser Institutionen för Kemi och Molekylärbiologi en forskare tjänst med fokus storskalig överproduktion av membranproteiner. Projektet innebär huvudsakligen metodutveckling för storskalig overproduction av aquaporiner och biofysikalisk karakterisering av aquaporiner.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Erfarenhet med overproduction och rengöring av membranproteiner och biofysikalisk karakterisering av membranproteiner är en fördel.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 mån
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: Snarast

Kontaktuppgifter för anställningen

Göran Hilmersson, Prefekt 031-786 9022, hilmers@chem.gu.se
Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se  
Richard Neutze, Professor 031 786 3974, richard.neutze@gu.se
Kristina Hedfalk, Lektor 031 786 3923, kristina.hedfalk@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?