LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Gothenburg Research Institiute, GRI, är Handelshögskolans institut för tvärvetenskaplig forskning. Här har Handelshögskolans forskare möjlighet att i programform arbeta med forskningsprojekt med hög näringslivs- och samhällsrelevans. Forskningen vid GRI bedrivs i programform. GRI har ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Alla forskningsprogram på GRI har ett omfattande internationellt nätverk och utbyte med bland annat besökande gästforskare från hela världen. http://gri.handels.gu.se.

Gothenburg Research Institute vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet utlyser en tidsbegränsad anställning som forskare på 40% under ett år (med möjlighet till förlängning i upp till 3 år).

Arbetsuppgifter

Anställningen avser forskning inom ramen för projektet ”Backsourcing: När offentlig verksamhet återgår i egen regi”. Den forskare som rekryteras till projektet kommer att arbeta med arbetsuppgifter som handlar om datainsamling (genom enkäter, intervjuer och dokument) och analysarbete. Det handlar också om att göra en litteratursökning och utarbeta en kunskapsöversikt. Utöver detta ingår att arbeta med artiklar för publicering i vetenskapliga journaler.

- Avlagt doktorsexamen i psykologi.
- Kunskap och erfarenhet av både kvalitativ och kvantitativ forskningsmetodik.
- Omfattande erfarenhet av enkätstudier.
- Dokumenterad erfarenhet av att använda olika statistiska metoder för analysera data, inklusive dokumenterad erfarenhet av strukturell ekvationsmodulering.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som bedömningsgrund vid anställningen ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Vid urvalet av sökande fästes stor vikt vid vetenskaplig erfarenhet och skicklighet. Forskning om finansiellt risktagande vid kontraktering anses meriterande. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga inklusive förmåga att kommunicera med avnämarna.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 12 månader med en omfattning om 40% med placering vid GRI på Handelshögskolan i Göteborg. Tillträde för anställningen är 2018-01-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Johan Berlin, professor, projektledare, johan.berlin@hv.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.