LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Akademin Valand söker nu en kommunikatör som ingår i institutionens administrativa enhet som leds av administrativ chef. Arbetet sker i nära samarbete med såväl utbildnings- och forskningsverksamhet som ledning och administration. Du deltar även i olika forum och nätverk för kommunikatörer inom fakulteten och universitetet. De närmaste åren har konstnärliga fakulteten som målsättning att utveckla alltmer gemensamma processer inom många områden, inklusive kommunikationsområdet. Kommunikation blir även en viktig framgångsfaktor i hela det arbetet.

Arbetsuppgifter

Akademin Valand arbetar med en rad olika insatser för att rekrytera en mångfald både av studenter och av personal. Din uppgift blir att synliggöra i externa kanaler vad Akademin Valand erbjuder av utbildningar och publika evenemang, vilken forskning som bedrivs och vilka samarbetsprojekt som pågår. En planering av kanaler och resurser görs i nära samarbete med verksamheten. En annan viktigt uppgift är att arbeta med institutionens interna kommunikation

Du kommer att jobba mestadels operativt med den löpande verksamheten samtidigt som ditt arbete bottnar i övergripande strategier och överenskomna arbetssätt. I arbetsuppgifterna ingår att löpande underhålla institutionens externa och interna kommunikationskanaler. Du är redaktör för material som verksamheten initierar och det ingår att skriva visst material från grunden. I tjänsten ingår också att vid behov ta fram tryckt information. Du kommer att vara ett stöd till studenter och personal i kommunikationsfrågor och frågor om grafisk profil. Ett flertal andra uppgifter fördelas löpande inom kommunikationsfunktionen.

Som kommunikatör ger du även strategiskt och operativt kommunikationsstöd till institutionens ledning och bidrar utifrån ett helhetsperspektiv till utvecklingen av institutionens kommunikation. Du planerar och genomför informationsinsatser för institutionen och dess publika verksamhet. I arbetet ingår också marknadsföringsinsatser och studentrekrytering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kommunikation och web eller motsvarande som arbetsgivaren finner relevant.

Arbetslivserfarenhet som kommunikatör är ett krav och vi ser helst att du har jobbat ett par år i den rollen. Om du har arbetat inom kultursektorn eller högskolesektorn är det meriterande.

Du har arbetat framgångsrikt med hemsida, sociala medier och andra externa kanaler med uttalat syfte, gärna att stärka profilering eller i specifikt studentrekryteringssyfte.

Vi tror att du har arbetat träffsäkert med en strategi för internkommunikation och användandet av interna plattformar och kanaler.

Du har god förmåga att lotsa verksamhetens önskemål i förhållande till gällande ramar som bla grafisk profil, upphandlingsregler etc.

Du värnar om målgruppsperspektivet och du har genom ditt pedagogiska sätt lätt för att skapa förståelse för villkoren för god kommunikation. Du är en van och skicklig skribent. Du är van att ta ansvar för att prioritera och planera ditt arbete.
Vi verkar i en internationell miljö och du arbetar lika bekvämt på engelska som svenska. Du hanterar effektivt flera digitala miljöer parallellt och lär dig snabbt nya digitala system.

Vi kommer i denna rekryteringsprocess att gå vidare med dig som efter en helhetsbedömning av dokumenterade meriter, kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan nämnda arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform: tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Akademin Valand, Göteborg
Tillträde: 2018-01-15

Tillsättningsförfarande

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag 22 december.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Anna Blad
Administrativ chef
anna.blad@akademinvaland.gu.se

Märta Jakobsson
Personaladministratör
marta.jakobsson@akademinvaland.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.