LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Kommunikatör

Anställningen kommer formellt att vara placerad vid institutionen för språk och litteraturer, men kommer i praktiken att delas mellan institutionen för språk och litteraturer (60 %) och institutionen för kulturvetenskaper (40 %).

Institutionen för språk och litteraturer (SPL) är humanistiska fakultetens största institution med ca 140 anställda, ca 1200 helårsstudenter och en årsomsättning på ca 140 miljoner kronor. Utbildning bedrivs i 13 olika språkämnen samt inom ramen för flera olika program. Forskningen berör världens språk och dess litteraturer utifrån en bred kontextualisering och utifrån ett brett spektrum av teoretiska grunder och specifika tillämpningar. Verksamhetsstödet består av omkring 20 administratörer som arbetar med bl. a. ekonomi, HR-frågor, studievägledning, utbildnings- och forskningsadministration samt webbredaktion.

Vid institutionen för kulturvetenskaper bedrivs forskning och undervisning i olika estetiska vetenskaper (främst konst och musik), genusvetenskap, samt kulturstudier, barn- och ungdomskultur och etnologi. Institutionen har ca 65 medarbetare och ungefär 900 studenter varje termin. Lokalerna är belägna på Vera Sandbergs Allé 8, alldeles i närheten av Kapellplatsen. Verksamhetsstödet består av sju administratörer som arbetar med bl. a. ekonomi, HR-frågor, studievägledning, utbildnings- och forskningsadministration samt webbredaktion.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör jobbar du med att kommunicera kring institutionernas tre huvuduppgifter: utbildning, forskning och samverkan. Din kommunikation riktar sig i första hand till allmänheten, men du är även involverad i vår interna kommunikation, både när det gäller studenter och medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår att aktivt leta upp och förmedla information om institutionerna, samt att utveckla våra kommunikationskanaler. En stor del av arbetet går ut på att skriva pressmeddelanden, nyheter och andra texter om vår verksamhet. Mycket av din kommunikation sker digitalt (t.ex. via digitalt nyhetsbrev, hemsida och sociala medier), där du använder dig av både text, bild och film.

Bland institutionernas strategiska uppgifter finns breddad rekrytering och samverkan med det omgivande samhället. Som kommunikatör bidrar du till detta arbete genom att uppsöka och tilltala nya målgrupper (t.ex. underrepresenterade studentgrupper) och utforska olika kommunikationskanaler (t.ex. olika sociala medier). Du förväntas även medverka i arbetet med innovativa och långsiktiga kommunikationsstrategier. En viktig del av arbetet är att arrangera och marknadsföra våra olika event, t.ex. Bokmässan, Språkdagen, Grammatikfestivalen, m.fl.

I anställningen ingår vidare att ge strategiskt och operativt kommunikationsstöd till institutionsledningarna. Till detta räknas också utveckling och uppdatering av institutionernas webbplatser, där information om bl. a. olika aktiviteter och evenemang presenteras.

Kvalifikationer

Du som söker bör ha relevant akademisk utbildning inom exempelvis journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete är ett krav. Har du erfarenhet från arbete med kommunikationsfrågor inom högskolevärlden är det starkt meriterande.

Övrig erfarenhet som bedöms meriterande är

• tidigare arbete med digital kommunikation genom arbete med hemsidor, digitala nyhetsbrev och sociala medier;

• tidigare arbete med grafisk formgivning, layoutarbete, fotografering och film;

• tidigare webbarbete, t.ex. via Infoglue.

Som person är du uppmärksam och tillmötesgående. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra, samt anstränger dig för att leverera lösningar. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du kommer att finnas mitt i verksamheten och ska därför ha god förmåga att kommunicera med människor, både internt inom universitetet och med världen utanför. Du bör också kunna hantera förändringar och driva utvecklingsprocesser, eftersom det präglar en stor del av verksamheten inom universitetet. God kunskap om, inblick i och intresse för de regelverk och planer som styr universitetet eller annan offentlig förvaltning är viktigt för anställningen. Vi förutsätter också att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du till ansökan bifogar dokumentation på efterfrågade egenskaper, i form av intyg eller liknande från tidigare arbetsgivare samt en eventuell meritportfölj.

Även intervjuer (inklusive en eventuell praktisk del) samt referenstagning kommer att utgöra grund för bedömning. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsform: Visstidsanställning 2 år
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för språk och litteraturer
Tillträde: Enligt överenskommelse
Provanställning kan komma att tillämpas.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta
Institutionen för språk och litteraturer:
Sarah Isaksson, tf. administrativ chef, sarah.isaksson@sprak.gu.se alt. 031-786 4692
Gunnar Bergh, prefekt, prefektspl@sprak.gu.se alt. 031-786 1788.
Institutionen för kulturvetenskaper:
Mats Björkin, prefekt, mats.bjorkin@gu.se alt. 031-786 5333

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.