LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vetenskaplig redaktör

Nordicom är ett ledande kunskapscenter på medie- och kommunikationsområdet i Norden. Syftet med arbetet är att utveckla kunskapen om mediernas roll i samhället. Det gör vi genom att samla in, bearbeta och tillgängliggöra forskning och fakta som rör medier och kommunikation i de nordiska länderna. Kunskapsförmedlingen sker genom tryckta och digitala publikationer, genom seminarier, via hemsidan (nordicom.gu.se) och i sociala medier. Publikationsverksamheten, som innefattar en vetenskaplig förlagsverksamhet, bygger helt på open access. Medarbetare finns i alla de nordiska länderna och huvudkontoret i Göteborg (med ett tiotal anställda). Nordicom är finansierat av Nordiska Ministerrådet, svenska Kulturdepartementet samt Göteborgs universitet, och har funnits sedan 1970-talet. Arbetsspråket är svenska.

Arbetsuppgifter

Tjänsten avser funktionen som vetenskaplig redaktör för Nordicoms förlagsverksamhet, vilket omfattar såväl externt författade monografier och antologier som den internationella peer-review tidskriften Nordicom Review. I uppdraget ingår ett övergripande operativt ansvar för att säkerställa den veten-skapliga kvaliteten i Nordicoms externt författade publikationer. Det innebär, bland annat, ett ansvar för att värdera inkomna manuskript och manuskriptförslag, engagera externa expertgranskare, samt att upprätthålla en löpande dialog med externa författare och redaktörer. Arbetet inom förlags-verksamheten sker i nära samverkan med Nordicoms tekniska redaktör, grafiker och kommunikatör.

I uppdraget ingår vidare att tillsammans med Nordicoms tekniska redaktör ansvara för den strategiska utvecklingen av Nordicoms förlagsverksamhet med målet att stärka Nordicoms ställning på den internationella förlagsmarknaden på området medier och kommunikation.

Den sökande skall:

• Ha en doktorsexamen inom ämne av relevans för tjänsten.

• Ha dokumenterad erfarenhet av vetenskaplig förlagsverksamhet.

• Behärska svenska, men också gärna annat nordiskt språk och ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

Särskild vikt läggs vid erfarenhet av att på ett framgångsrikt sätt ha utfört redaktörsuppgifter på det sätt som föreliggande tjänst inbegriper. Initiativförmåga, kommunikativa kompetenser och vetenskaplig skärpa och integritet värderas också högt.

Ansökan ska innehålla:

1. Styrkt meritsammanställning

2. Betygskopior

3. Redogörelse för vetenskaplig och administrativ erfarenhet

4. Personligt brev

Anställning

Anställningen är tillsvidare på 100% med placering tills vidare vid NORDICOM. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta btr företsåndare Jonas Ohlsson 031-786 6125 alt. personalhandläggare Johanna Zetterberg 031-786 5524

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.