Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Teknisk redaktör

Nordicom är ett ledande kunskapscenter på medie- och kommunikationsområdet i Norden. Syftet med arbetet är att utveckla kunskapen om mediernas roll i samhället. Det gör vi genom att samla in, bearbeta och tillgängliggöra forskning och fakta som rör medier och kommunikation i de nordiska länderna. Kunskapsförmedlingen sker genom tryckta och digitala publikationer, genom seminarier, via hemsidan (nordicom.gu.se) och i sociala medier. Publikationsverksamheten, som innefattar en vetenskaplig förlagsverksamhet, bygger helt på open access. Medarbetare finns i alla de nordiska länderna och huvudkontoret i Göteborg (med ett tiotal anställda). Nordicom är finansierat av Nordiska Ministerrådet, svenska Kulturdepartementet samt Göteborgs universitet, och har funnits sedan 1970-talet. Arbetsspråket är svenska.

Arbetsuppgifter

Tjänsten avser funktionen som teknisk redaktör för Nordicoms vetenskapliga förlagsverksamhet, vilket omfattar såväl externt författade monografier och antologier som den internationella peer-review tidskriften Nordicom Review. I uppdraget ingår ett övergripande ansvar för samtliga led i produktionsprocessen efter det att ett manuskript har godkänts för publicering. Det innebär ett ansvar för att planera och koordinera formgivning, ombrytning, språkgranskning, korrektur, tryckning och marknadsföring av godkända manuskript. Arbetet utförs i nära samverkan med såväl författare/externa redaktörer som Nordicoms vetenskaplige redaktör, grafiker och kommunikatör.

I uppdraget ingår vidare att tillsammans med Nordicoms vetenskaplige redaktör ansvara för den strategiska utvecklingen av Nordicoms förlagsverksamhet med målet att stärka Nordicoms ställning på den internationella förlagsmarknaden på området medier och kommunikation.

Kvalifikationer

Den sökande skall:

  • Ha en akademisk examen, eller motsvarande, inom ämne av relevans för tjänsten.

  • Ha dokumenterad erfarenhet av vetenskaplig förlagsverksamhet.

  • Behärska svenska, men också gärna annat nordiskt språk och ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

  • Kunna arbeta i Indesign och Excel.

 

Särskild vikt läggs vid erfarenhet av att på ett framgångsrikt sätt ha utfört koordinerande arbetsuppgifter av det slag som föreliggande tjänst inbegriper. Initiativförmåga, kommunikativa kompetenser och noggrannhet värderas också högt.

Övrigt

Ansökan ska innehålla:

1. Styrkt meritsammanställning

2. Betygskopior

3. Redogörelse för vetenskaplig och administrativ erfarenhet

4. Personligt brev

Anställning

Anställningen är tillsvidare på 100% med placering tills vidare vid NORDICOM. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta  btr föreståndare Jonas Ohlsson 031-786 6125 alt personalhandläggare Johanna Zetterberg 031-786 5524

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?