LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

HDK – Högskolan för design och konsthantverk har som ambition att vara en av de mest attraktiva och spännande konstnärliga högskolorna i Europa. Här bedrivs forskning och utbildning inom design, konsthantverk och utbildningsvetenskap. Institutionen är engagerad i samhällets stora och små frågor och bidrar till ett hållbart samhälle och en bättre framtid.

HDK söker nu en vikarie för en av våra kommunikatörer som kommer att gå på föräldraledighet. Som kommunikatör hos oss på HDK kommer du att ingår i institutionens administrativa enhet som leds av administrativ chef. Arbetet sker i nära samarbete med vår andra kommunikatör, utbildnings- och forskningsverksamhet som ledning och administration. Du deltar även i olika forum och nätverk för kommunikatörer inom fakulteten och universitetet. De närmaste åren har konstnärliga fakulteten som målsättning att utveckla alltmer gemensamma processer inom många områden, inklusive kommunikationsområdet. Kommunikation blir även en viktig framgångsfaktor i hela det arbetet.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete tillsammans oss på HDK och ser fram emot att läsa din ansökan!

Arbetsuppgifter

HDK arbetar med en rad olika insatser för att rekrytera en mångfald både av studenter och av personal. Din uppgift blir att synliggöra i externa kanaler vad HDK erbjuder av utbildningar och publika evenemang, vilken forskning som bedrivs och vilka samarbetsprojekt som pågår. En planering av kanaler och resurser görs i nära samarbete med verksamheten. En annan viktigt uppgift är att arbeta med institutionens interna kommunikation

Du kommer att jobba mestadels operativt med den löpande verksamheten samtidigt som ditt arbete bottnar i övergripande strategier och överenskomna arbetssätt. I arbetsuppgifterna ingår att löpande underhålla institutionens externa och interna kommunikationskanaler. Du är redaktör för material som verksamheten initierar och det ingår att skriva visst material från grunden. I tjänsten ingår också att vid behov ta fram tryckt information. Du kommer att vara ett stöd till studenter och personal i kommunikationsfrågor och frågor om grafisk profil. Ett flertal andra uppgifter fördelas löpande inom kommunikationsfunktionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kommunikation eller motsvarande som arbetsgivaren finner relevant.

Arbetslivserfarenhet som kommunikatör är ett krav och vi ser helst att du har jobbat ett par år i den rollen. Om du har arbetat inom högskolesektorn eller kultursektorn är det mycket meriterande.

Du har arbetat framgångsrikt med hemsida, sociala medier och andra externa kanaler med uttalat syfte, gärna att stärka profilering eller i specifikt studentrekryteringssyfte.

Vi tror att du har arbetat träffsäkert utifrån en strategi för internkommunikation och användandet av interna plattformar och kanaler.

Du har god förmåga att lotsa verksamhetens önskemål i förhållande till gällande ramar som bla grafisk profil, upphandlingsregler etc.

Du värnar om målgruppsperspektivet och du har genom ditt pedagogiska sätt lätt för att skapa förståelse för villkoren för god kommunikation. Du är en van och skicklig skribent. Du är van att ta ansvar för att prioritera och planera ditt arbete. Vi verkar i en internationell miljö och du arbetar lika bekvämt på engelska som svenska. Du hanterar effektivt flera digitala miljöer parallellt och lär dig snabbt nya digitala system.

Vi kommer i denna rekryteringsprocess att gå vidare med dig som efter en helhetsbedömning av dokumenterade meriter, kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan nämnda arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på grund av föräldraledighet på 100% av heltid dock längst till och med 2019-06-30 eller tills ordinarie arbetstagare är tillbaka i tjänst, med placering tills vidare vid HDK. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Omfattning: 100 % Placering: Högskolan för design och konsthantverk, Göteborg.

Tillsättningsförfarande

Vårt urval av kandidater samt intervjuer kommer att genomföras löpande.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Jeanette Johansson, Administrativ chef, telefonnummer: 031-786 4877, mailadress: jeanette.johansson@gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag 2017-12-22.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.