Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor i lungmedicin, med speciell inriktning på KOL-vård och klinisk KOL-forskning, förenad med befattning som specialistläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

KOL-centrum grundades 2015 och började operativ verksamhet våren 2016, med syfte att stärka KOL-vård och relaterad forskning inom Sahlgrenska universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen. Avdelningen som arbetar med specialiserad öppenvård för patienter med svår KOL har redan blivit nationellt och internationellt uppmärksammad för sitt systematiska personcentrerade och interprofessionella arbetssätt med integrerade vårdplaner.

Ämne

Lungmedicin med speciell inriktning på KOL-vård och klinisk KOL-forskning

Ämnesbeskrivning

Lungmedicin, med specialinriktning på KOL och KOL med samsjuklighet

Arbetsuppgifter

Anställningen innebär en ledande roll för avdelningens forskning och forskarutbildning med fokus på klinisk forskning kring KOL och KOL med samsjuklighet. I anställningen ingår även undervisning av studenter och av läkare under vidareutbildning liksom medverkan till vidareutbildning av läkare och andra inom Västra Götalandsregionen. Klinisk tjänstgöring som specialistläkare ingår i anställningen liksom administrativa uppgifter och kliniskt ledarskap.  

Behörighet

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen.

Avlagd doktorsexamen och visad pedagogisk skicklighet samt legitimation som läkare och specialistkompetens inom invärtesmedicin och lungsjukdomar.

Bedömningsgrund

I första hand vetenskaplig och klinisk skicklighet. I andra hand pedagogisk och administrativ skicklighet. Vid tillsättningen kommer särskild vikt att tillmätas ledarskapspotential och god samarbetsförmåga. Internationella erfarenheter är meriterande.

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning förväntas genomgå sådan inom ett år från det att anställningen påbörjats.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med placering vid Institutionen för medicin, avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition.   

Kontaktuppgifter för anställningen

Hans Carlsten, Professor/överläkare, Prefekt 031-342 40 17, 0733-82 16 01
hans.carlsten@rheuma.gu.se

För frågor om den kliniska tjänstgöringen:                           
Anders Ullman, Överläkare/sektionschef 0725- 57 56 56
anders.ullman@vgregion.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: http://sahlgrenska.gu.se/internt/service-stod/lararrekrytering/Ansokan/Klinisk 

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas ansökan:
- Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
- Läkarlegitimation
- Intyg om specialistkompetens
- Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
- Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Eventuella vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte kan bifogas ansökan digitalt ska skickas i tre exemplar med referensnummer PAR 2017/1531 till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2018-01-08

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?