LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Administrativ chef

Institutionen för språk och litteraturer (SPL) är humanistiska fakultetens största institution med ca 140 anställda, ca 1200 helårsstudenter och en årsomsättning på ca 140 miljoner kronor. Utbildning bedrivs i 13 olika språkämnen samt inom ramen för flera olika program. Forskningen berör världens språk och dess litteraturer utifrån en bred kontextualisering och utifrån ett brett spektrum av teoretiska grunder och specifika tillämpningar.

Verksamhetsstödet består av omkring 20 administratörer som arbetar med ekonomi, HR-arbete, studievägledning, utbildnings- och forskningsadministration samt webbredaktion.

Arbetsuppgifter

Som administrativ chef är du ansvarig för organisation, utveckling och kvalitetssäkring av verksamhetsstödet vid institutionen för språk och litteraturer. I uppgifterna ingår också personalansvar för samtliga medarbetare inom detta område. Du kommer att ingå i institutionens ledningsgrupp och vara direkt underställd prefekten. Du skall utgöra ett kvalificerat ledningsstöd åt prefekten och övrig institutionsledning i administrativa frågor och vara ansvarig för att ledningens frågor bereds på rätt sätt och av rätt person. I arbetsuppgifterna ingår även operativt HR-arbete.

Du kommer att finnas mitt i verksamheten och bör därför ha förmåga att kommunicera med människor, både internt inom universitetet och med världen utanför. Du bör också kunna hantera förändringar och driva utvecklingsprocesser, eftersom det präglar en stor del av verksamheten inom universitetet. Betydande kunskap, inblick och intresse för de regelverk och planer som styr universitetet eller annan offentlig förvaltning är en förutsättning för anställningen.

Kvalifikationer

För anställningens arbetsuppgifter krävs relevant akademisk examen samt erfarenhet av operativt HR-arbete. Stor vikt kommer att läggas vid dokumenterad erfarenhet av arbetsledning. Det krävs god förmåga att uttrycka sig på såväl svenska som engelska i tal och skrift, samt att kunna arbeta effektivt i olika sociala sammanhang. Du ska också kunna skapa förutsättningar för samarbete och samverkan samt visa förmåga att ta ansvar för att verksamhetens mål uppfylls. Stor vikt kommer också att läggas vid personliga egenskaper, främst självständighet, noggrannhet, kommunikativ förmåga, skicklighet i att leda och utveckla personal, samt förmåga att hantera komplexa situationer. Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet, gärna från högskola och/eller universitet, är meriterande.

Vi ser gärna att du till ansökan bifogar dokumentation på efterfrågade egenskaper, i form av intyg eller liknande från tidigare arbetsgivare.

Även intervjuer och referenstagning kommer att utgöra grund för bedömning, eventuellt också insatsen vid en öppen, muntlig presentation.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Placering: Institutionen för språk och litteraturer, Göteborg
Tillträde: Så snart som möjligt
Provanställning kan komma att tillämpas

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Stiina Salmgren, personalhandläggare, stiina.salmgren@sprak.gu.se, eller Gunnar Bergh, prefekt, prefektspl@sprak.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.