LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare i scenisk gestaltning med inriktning musikalisk instudering

Högskolan för scen och musik (HSM) finns i huset Artisten i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Institutionen utbildar komponister, musikalartister, musiker i flera genrer, lärare i musik och teater, operasångare och skådespelare och har drygt 600 studenter. Högskolan för scen och musik bedriver även utvecklingsarbete, forskarutbildning och forskning samt har en omfattande utåtriktad verksamhet. Institutionen har närmare 200 anställda.

Ämnesbeskrivning

Musikalisk instudering utgörs av individuella lektioner där tonvikten är lagd på samspelet mellan pianist och instrumentalist/sångare och syftar till att göra den studerande medveten om den musikaliska gestaltningen i verk inom såväl instrumental som musikdramatisk repertoar. För att uppnå denna insikt krävs ett ingående studium av partitur; ett utvecklande av kommunikation med sina medmusiker/ sångare; intonationsövningar tillsammans med medmusiker/sångare, musikalisk timing samt repetitionsteknik. Musikalisk instudering berör även A vista spel, gehörsträning och improvisationsövningar. Ämnet syftar till att successivt förse studenten med verktyg för det egna framtida instuderingsarbetet.

Arbetsuppgifter

Anställningen är placerad inom institutionskollegietMusikdramatisk gestaltning. Arbetsuppgifter kan även förekomma inom andra institutionskollegier.

Undervisningen bedrivs inom kandidatprogrammet i musikal. Undervisning kan även förekomma inom andra program.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för anställda inom ämnet musikalisk instudering utgörs främst av undervisning inom musikalutbildningen på kandidatnivå.

Det förekommer även administrativa arbetsuppgifter såsom arbete med kursguider och utvärderingar.

För aktuell anställning krävs även:

-       visad konstnärlig skicklighet inom ämnesområdet/ämnesområdena

-       dokumenterad erfarenhet av undervisning på högskolenivå/motsvarande, inom instudering på musikalutbildning

Bedömningsgrund

-       dokumenterad konstnärlig skicklighet såsom professionell och rik erfarenhet inom ämnesområdet/ämnesområdena

-       dokumenterad pedagogisk skicklighet såsom undervisning och handledning på högskolenivå eller motsvarande

-       administrativ skicklighet och erfarenhet

-       god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

Meriterande är konstnärlig högskoleutbildning, dokumenterade erfarenheter som pedagog samt goda kunskaper i musikalrepertoar och grundläggande kunskap om sångteknik

Tidsbegränsad anställning, intermittent  för perioden 2018-01-01 - 2018-06-02

Omfattning: ca 156 timmar

Placering: Högskolan för scen och musik

Catharina Bergil, enhetschef  031-786 4102  catharina.bergil@hsm.gu.se

Hedieh Litén, personaladministratör 031-786 4021 hedieh.liten@hsm.gu.se

Info HSM: www.hsm.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast:2017-12-17

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.