Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Personalhandläggare

Juridiska institutionen ingår i fakulteten Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd.

Vid juridiska institutionen bedrivs spännande och ämnesöverskridande forskning och utbildning. Utbildning vid institutionen kännetecknas av modern pedagogik, rollspel och simuleringar, utökat användande av informationsteknologi och andra interaktiva hjälpmedel, nya kurser och ett långtgående samarbete med praktiserande jurister. Undervisningsutbudet omfattar, utöver juristprogrammet, såväl fristående kurser som programkurser för ekonomer, socionomer, personalvetare och teknologer, liksom uppdragsutbildningar för olika yrkeskategorier.

Institutionen har expanderat kraftigt de senaste åren och har idag ca 100 medarbetare varav 25 doktorander och ca 1 300 studenter inom utbildningen på grund- och avancerad nivå. Juristprogrammet är den mest eftersökta programutbildningen vid Göteborgs universitet. Mer information om institutionen finns på vår hemsida www.law.gu.se

Juridiska institutionen söker nu en vikarierande personalhandläggare

Arbetsuppgifter

Som personalhandläggare har du ett nära samarbete med institutionens ledning och är ett stöd till våra medarbetare. Du arbetar både strategiskt och operativt med HR-processer och har ett helhetsansvar för personalfrågor vid institutionen, med en stor bredd i arbetsuppgifterna. En viktig del av vår verksamhet är rekrytering av lärare/forskare, där du stödjer utvecklingen av det strategiska rekryteringsarbetet samt det långsiktiga personalplaneringsarbetet.

Operativt hanterar du det löpande personaladministrativa arbetet såsom handläggning av personalfrågor, framtagande och analys av personalstatistik såväl som granskning av ledigheter och beredning inför MBL. Även service till gäster och gästforskare, hantering av arvoden, SINK och reseräkningar kommer att ingå. Du kommer också att vara ett stöd gällande tolkning av avtal och arbetsrättslig lagstiftning inom personalområdet generellt och med särskilt fokus på arbetsmiljö och rehabilitering. I anställningen ingår ett samordningsansvar för institutionens arbetsmiljö- och likabehandlingsarbete. Du kommer att driva och utveckla HR-funktionen, dess processer och rutiner.

Andra allmänna administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå i anställningen.

Som personalhandläggare är du en del av juridiska institutionens administrativa stödverksamhet, vilken består av 10 medarbetare och leds av en administrativ chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom personal- eller beteendevetenskapsområdet eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Goda kunskaper och erfarenheter inom personalområdet samt kunskap om arbetsrätts- och arbetsmiljölagstiftning är ett krav. Du har god vana av arbete med rekrytering, både strategiskt och operativt.

Arbetsuppgifterna utförs i en rad olika IT-system och du behöver därför ha en väl utvecklad systemförståelse. Du behöver också ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av förhandlingar och kontakter med arbetstagarorganisationer är meriterande.

Arbetet är omväxlande och utmanande och ställer höga krav på flexibilitet, självständighet och förmåga att arbeta med personalfrågor från ”ax till limpa”. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom engagemang och servicekänsla samt att du har ett strukturerat och problemlösande arbetssätt.

Eftersom arbetet innebär daglig kontakt och interaktion med andra människor, kommer särskild stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: vikariat till och med november 2018, med eventuell möjlighet till förlängning.
Omfattning: 100 %
Placering: juridiska institutionen, Göteborg
Tillträde: enligt överenskommelse, gärna i januari 2018
Vid institutionen tillämpas flexibel arbetstid för administrativ personal.

För att uppnå en jämnare könsfördelning inom administrationen ser vi gärna manliga sökanden

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Maria Hedlund, Administrativ chef, 031-786 2675, maria.hedlund@law.gu.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Jeanette Lund, personalhandläggare, 031-786 4960, jeanette.lund@law.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?