LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningssjuksköterska

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet bedriver forskning och utbildning i olika ämnen på grund- och avancerad nivå. Vid institutionen bedrivs exempelvis forskning och forskarutbildning inom ämnet språkteknologi inom institutionens forskningsenhet Språkbanken. Språkteknologiska forskare medverkar aktivt i tvärvetenskapliga projekt, samverkar med det omgivande samhället, med andra institutioner och olika aktörer i samhället. Forskningsverksamheten inom Språkbanken kretsar bland annat kring att skapa, analysera, förädla och tillhandahålla språkliga resurser som ska kunna användas i forskning och undervisning.

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, söker nu en forskningssköterska, med placering vid institutionen för svenska språket. Anställningen kommer att placeras i projektet "Språkliga och extra-lingvistiska parametrar för tidig upptäckt av kognitiv svikt", som är ett fyraårigt projekt finansierat med anslag från Riksbankens jubileumsutlysning till slutet av 2019. Projektet administreras av Institutionen för svenska språket.

Arbetsuppgifter

Anställning som forskningssköterska innebär dels administrering gällande rekrytering av forskningspersoner i projektet och dels kodning av olika datamaterial. Du kommer att ringa, kontakta, informera, boka tider, skicka brev, ta emot samt monitorera processen med forskningspersonsrekryteringen. Rekrytering av patienter utanför ordinarie arbetstid kan förekomma. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras efter projektets behov. Du kommer även transkribera projektets digitala inspelningar i verktyget PRAAT. Kodningsarbetet kommer att introduceras kort som innebär att tidigare kodningserfarenhet väger mycket tungt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska som har arbetat i forskningsstudier (helst inom demensvården) och har starkt intresse för forskning. Arbetet kräver tålamod och hög noggrannhet och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom flexibilitet och samarbetsförmåga. Notera att tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter väger mycket tungt i bedömningen. Mycket goda kunskaper i svenska är också nödvändigt för att kunna samtala med forskningspersonerna och genomföra kodningen av inspelningarna som är på svenska. Vana från datoranvändning i dagligt arbete krävs. Flera forskare ingår i projektet och arbetar nära undersökningsledaren för att lösa såväl stora som små arbetsuppgifter som kan uppstå. Det är därför viktigt att vara anpassningsbar, stresstålig samt ha ett serviceinriktat arbetssätt, vara organisatorisk och ansvarsfull.

genomföra kodning av data från dessa. Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är ett krav.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad, längst till och med 2018-12-31. Anställningens omfattning är 20%. Tillträde den första januari 2018, eller enligt överenskommelse. Placering vid institutionen för svenska språket. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen ingår intervjuer och referenstagning.

Till ansökan skall bifogas:
1. en mycket kort, en till två sidor, meritförteckning (CV)
2. bevis att du har arbetat som forskningsköterska med liknande arbetsuppgifter.
3. andra handlingar du önskar åberopa som merit och som kan ha väsentlig betydelse för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskare Dimitrios Kokkinakis, tel:031-786 5281 eller skicka e-brev: dimitrios.kokkinakis@svenska.gu.se

Fackliga organisationer

Till ansökan skall bifogas:
1. en mycket kort, en till två sidor, meritförteckning (CV)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.