Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningssjuksköterska

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet bedriver forskning och utbildning i olika ämnen på grund- och avancerad nivå. Vid institutionen bedrivs exempelvis forskning och forskarutbildning inom ämnet språkteknologi inom institutionens forskningsenhet Språkbanken. Språkteknologiska forskare medverkar aktivt i tvärvetenskapliga projekt, samverkar med det omgivande samhället, med andra institutioner och olika aktörer i samhället. Forskningsverksamheten inom Språkbanken kretsar bland annat kring att skapa, analysera, förädla och tillhandahålla språkliga resurser som ska kunna användas i forskning och undervisning.

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, söker nu en forskningssköterska, med placering vid institutionen för svenska språket. Anställningen kommer att placeras i projektet "Språkliga och extra-lingvistiska parametrar för tidig upptäckt av kognitiv svikt", som är ett fyraårigt projekt finansierat med anslag från Riksbankens jubileumsutlysning till slutet av 2019. Projektet administreras av Institutionen för svenska språket.

Arbetsuppgifter

Anställning som forskningssköterska innebär dels administrering gällande rekrytering av forskningspersoner i projektet och dels kodning av olika datamaterial. Du kommer att ringa, kontakta, informera, boka tider, skicka brev, ta emot samt monitorera processen med forskningspersonsrekryteringen. Rekrytering av patienter utanför ordinarie arbetstid kan förekomma. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras efter projektets behov. Du kommer även transkribera projektets digitala inspelningar i verktyget PRAAT. Kodningsarbetet kommer att introduceras kort som innebär att tidigare kodningserfarenhet väger mycket tungt.

Kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska som har arbetat i forskningsstudier (helst inom demensvården) och har starkt intresse för forskning. Arbetet kräver tålamod och hög noggrannhet och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom flexibilitet och samarbetsförmåga. Notera att tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter väger mycket tungt i bedömningen. Mycket goda kunskaper i svenska är också nödvändigt för att kunna samtala med forskningspersonerna och genomföra kodningen av inspelningarna som är på svenska. Vana från datoranvändning i dagligt arbete krävs. Flera forskare ingår i projektet och arbetar nära undersökningsledaren för att lösa såväl stora som små arbetsuppgifter som kan uppstå. Det är därför viktigt att vara anpassningsbar, stresstålig samt ha ett serviceinriktat arbetssätt, vara organisatorisk och ansvarsfull.

I bedömningen av de sökandes kvalifikationer kommer extra hänsyn att tas till den sökandes tidigare erfarenhet med projektadministrering av forskningspersoner (rekryteringsprocessen) samt lämplighet gällande tidigare praktisk kunskap att transkribera digitala inspelningar och
genomföra kodning av data från dessa. Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är ett krav.

 

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad, längst till och med 2018-12-31. Anställningens omfattning är 20%. Tillträde den första januari 2018, eller enligt överenskommelse. Placering vid institutionen för svenska språket. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen ingår intervjuer och referenstagning.

Till ansökan skall bifogas:
1. en mycket kort, en till två sidor, meritförteckning (CV)
2. bevis att du har arbetat som forskningsköterska med liknande arbetsuppgifter.
3. andra handlingar du önskar åberopa som merit och som kan ha väsentlig betydelse för bedömningen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskare Dimitrios Kokkinakis, tel:031-786 5281 eller skicka e-brev: dimitrios.kokkinakis@svenska.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Till ansökan skall bifogas:
1. en mycket kort, en till två sidor, meritförteckning (CV)
2. bevis att du har arbetat som forskningsköterska med liknande arbetsuppgifter.
3. andra handlingar du önskar åberopa som merit och som kan ha väsentlig betydelse för bedömningen.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?