Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Gästföreläsare

Gästföreläsare

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, intermittent

Omfattning: Omfattning enligt överenskommelse

Placering: Företagsekonomiska institutionen, Göteborg

Tillträde: December 2017 eller enligt överenskommelse

 

Handelshögskolan har, med sina drygt 3700 helårsstudenter, 500 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad. Handelshögskolans syfte är att utveckla kunskap och utbilda kreativa individer för att främja framgångsrika organisationer och en hållbar värld. En viktig utmaning är att utforma utbildningen så att möjligheterna ökar för våra studenter att få arbete efter examen. Handelshögskolan bjuder därför regelbundet in representanter från näringslivet och offentliga organ att delta i diskussioner om vilket slags kunskap och kompetens som dessa kommer att efterfråga i framtiden, och strävar också aktivt efter att föra in praktiska inslag i våra kurser och program i form av gästföreläsningar och fallstudier. Praktiska inslag används för att belysa teorier ur ett tillämpningsperspektiv och genomförs primärt av yrkesverksamma praktiker (Handelshögskolans Strategi 2012-2016). Mot bakgrund av detta syfte ledigförklaras ett flertal anställningar som gästföreläsare (timanställning) med placering vid Företagsekonomiska institutionen, med huvudsaklig tjänstgöring vid någon av institutionens fyra sektioner.

 

Ämne

Företagsekonomi

 

Ämnesbeskrivning

Vid företagsekonomiska institutionen finns fyra sektioner och den sökande skall ange vilken sektion ansökan avser i första hand:

1) Industriell och finansiell ekonomi & Logistik, 2) Marknadsföring, 3) Management och organisation inklusive ekonomisk geografi, 4) Redovisning

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av undervisning, seminarier eller handledning inom något av de ovan angivna företagsekonomiska ämnesområdena på grund- och/eller avancerad nivå. Du har en intermittent anställning och arbetar på timmar under perioden 11 december 2017 t.o.m. 10 december 2018.

 

Kvalifikationer

För anställning krävs erfarenhet av undervisning, seminarier eller handledning samt kvalificerad yrkeserfarenhet och utbildning inom det företagsekonomiska ämnesområdet eller annat för utbildningen relevant ämnesområde. Utöver detta läggs stor vikt vid administrativ skicklighet och förmåga att strukturera undervisning eller handledning. Du förväntas ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och/eller engelska, beroende på den aktuella kursens utbildningsspråk. Utöver skicklighetsbedömningen läggs stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi kommer främst att beakta de sökande som efter helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra de beskrivna arbetsuppgifterna.

 

Övrigt

Anställningen avser timanställning enligt överenskommelse under perioden 11 december 2017 t.o.m. 10 december 2018. Du har en intermittent anställning vid de arbetstillfällen som äger rum under denna period. Vid intermittent anställning kallas du in och väljer att acceptera erbjudet arbete, som då utgör ett nytt anställningsförhållande vid varje enskilt tillfälle. Du har också rätt att tacka nej till sådant erbjudande. Arbetade timmar redovisas per kalendermånad till arbetsgivaren genom formulär GU/Timarvode.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Linda Vidén-Ljungars, Administrativ chef 031-786 1408, linda.viden.ljungars@handels.gu.se

fek.handels.gu.se/

 

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag (förlängd) är 2017-12-15.

 

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan och CV inklusive referenser elektroniskt nedan under "Ansök".

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?