Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Studentmedarbetare till forskningsprojekt inom livsmedelsindustrin

Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 500 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

Företagsekonomiska institutionen söker nu en studentmedarbetare till ett enkätarbete inom ramen för forskningsprojektet ”Efterfrågans betydelse för regional utveckling - livsmedelsindustrin i omvandling”.

 

Projektbeskrivning

I det pågående forskningsprojektet ”Efterfrågans betydelse för regional utveckling - livsmedelsindustrin i omvandling” (finansieras av FORMAS, 2017-2019) vill vi öka förståelsen för den roll efterfrågan spelar i den regionala industriutvecklingen och framför allt fokusera på livsmedelsindustrins omställning mot en mer miljövänlig produktion. Industrin står inför behovet att anpassa sitt produktionssystem till klimatförändringar och miljökrav. Dessutom är livsmedelsindustrin konsumentdriven och möter en allt mer mångfacetterad efterfrågan. Det empiriska underlaget är två svenska regioner, Skåne och Värmland, där livsmedelsindustrin spelar en betydande roll. Projektet kommer att kombinera kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder: en bred undersökning av livsmedelsföretag kombinerad med mer djupgående fallstudier av innovationsprocesser för miljövänliga livsmedel.

 

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 5 månader

Omfattning: 20 %

Placering: Företagsekonomiska institutionen, Göteborg

Tillträde: Januari 2018

 

Arbetsuppgifter

Anställningen avser primärt insamling av data om livsmedelsföretag i Skåne och Värmland genom en internetsökning. Dessutom kommer arbetsuppgifterna innehålla utveckling och inmatning av en webbenkät samt dess uppföljning genom telefonintervjuer.

 

Kvalifikationer

För studentmedarbetare gäller Avtal om villkor för tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare (ikraft 1 april 2014). Syftet med anställning som studentmedarbetare är att skapa förutsättningar att förena arbete och studier, där arbetsuppgifterna har en koppling till de pågående studierna. En sådan koppling bidrar till att ge den studerande praktisk arbetserfarenhet, vilket i sin tur underlättar övergången mellan studier och yrkesliv samtidigt som berörda verksamheter tillförs aktuell kunskap. För att kunna anställas som studentmedarbetare skall du enligt Avtalet uppfylla följande krav:

du bedriver pågående heltidsstudier på högskolenivå (6 kap. 2 § högskoleförordningen) och

du har fullgjort godkända studier motsvarande lägst 60 högskolepoäng samt

du har ännu inte påbörjat en forskarutbildning.

 

Du skall ha goda datorkunskaper samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du skall vara noggrann, ha god förmåga att strukturera ditt arbete och vara kommunikativ. Examen på kandidatnivå inom företagsekonomi, ekonomisk geografi, europakunskap eller liknande är meriterande men utgör inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

  

Kontaktuppgifter för anställningen

Roman Martin, fil. dr

Universitetslektor ekonomisk geografi

Tel. 031-786 4193

E-mail: roman.martin@handels.gu.se

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag är 2017-12-15.

 

Ansökan

Du ansöker till tjänsten via "Ansök" i denna annons eller via http://www.gu.se/omuniversitetet/jobba

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?