LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i perinatal neurovetenskap och fysiologi

Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för obstetrik och gynekologi vid Sahlgrenska Akademin söker en forskare för perinatalmedicinsk forskning med placering vid Perinatalmedicinskt centrum. Forskargruppens mål är att genom experimentella studier erhålla fördjupade kunskaper om perinatala hjärnskademekanismer och därigenom utveckla hjärnkyddande strategier. Vi söker nu en talangfull och hängiven forskare som har ett genuint intresse av både neurovetenskap, fysiologi och laboratoriearbete.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att ingå i forskargruppen på Perinatalmedicinskt centrum. Vi har ett nära samarbete med forskargrupper i London och Paris. I arbetsuppgifterna ingår bl.a.: Djurexperimentellt arbete, histologisk preparering, immunohistokemi, preparation av RNA, microarray analyser/sekvensering,  RT-PCR analyser samt Western Blot. Dessutom ingår subcellulär fraktionering och mitokondriell isolering. Vidare ingår mätning av respiration, kalciumreglering och produktion av fria radikaler i isolerade mitokondrier. Dessutom kommer vi att mäta ämnesomsättning inklusive respiration och glykolytisk kapacitet i intakta cellkulturer (neuron och mikroglia).

Kvalifikationer

Den sökande skall ha en doktorsexamen inom lämpligt område samt ha god vetenskaplig skicklighet inom det aktuella forskningsområdet. Sökanden förväntas kunna arbeta självständigt liksom att arbeta i grupp.  Dokumenterad erfarenhet av laboratoriekunskap och färdigheter i djurexperimentell teknik med smådjur är ett krav. Det krävs vidare erfarenhet av histologisk preparering, immunohistokemi, preparation av RNA, vana att utföra RT-PCR analyser samt Western Blot. Dessutom är det meriterande om erfarenhet finns av subcellulär fraktionering, mitokondriell isolering och mätning av respiration, kalciumreglering och produktion av fria radikaler i isolerade mitokondrier med Oroboros respirometer.  Dessutom premieras erfarenhet av att kunna mäta metabolismen i levande neuron och mikroglia med Seahorse XF teknologi samt av "structured illumination microscopy" (ELYRA-SIM). Utmärkta kunskaper i talad och skriven engelska är ett krav.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 12 månader, med placering vid institutionen för kliniska vetenskaper. Tillträde; 2018-02-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Henrik Hagberg tfn: +46 705 505773, e-post: henrik.hagberg@obgyn.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan ska innehålla ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning (max en A4-sida), CV, kopia på examensbevis och namn och email adress till 2 referenser. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.