LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i perinatal neurovetenskap och fysiologi

Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för obstetrik och gynekologi vid Sahlgrenska Akademin söker en forskare för perinatalmedicinsk forskning med placering vid Perinatalmedicinskt centrum. Forskargruppens mål är att genom experimentella studier erhålla fördjupade kunskaper om perinatala hjärnskademekanismer och därigenom utveckla hjärnkyddande strategier. Vi söker nu en talangfull och hängiven forskare som har ett genuint intresse av både neurovetenskap, fysiologi och laboratoriearbete.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att ingå i forskargruppen på Perinatalmedicinskt centrum. Vi har ett nära samarbete med forskargrupper i London och Paris. Forskaren skall ha ett intresse i cellulära immunologiska mekanismer vid perinatal hjärnskada. Han/hon skall kunna utföra försök både in vitro och in vivo. Forskaren kommer att utföra histologisk preparation, immunhistokemiskt arbete, western blot och FACS analyser.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som vid sista ansökningsdag innehar doktorsexamen i relevant ämnesområde. Laboratoriekunskap och färdigheter i djurexperimentell teknik med smådjur är ett krav. Meriterande är om du är van att arbeta självständigt liksom att arbeta i grupp. Utmärkta kunskaper i talad och skriven engelska är ett krav. Erfarenhet av immunhistokemi, FACS teknik och djurmodeller för perinatal hjärnskada är meriterande.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i 12 månader, med placering vid institutionen för kliniska vetenskaper. Tillträde; 2018-02-01 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Henrik Hagberg tfn: +46 705 505773, e-post: henrik.hagberg@obgyn.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökan ska innehålla ett kort personligt brev med beskrivning av dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för just denna anställning (max en A4-sida), CV, kopia på examensbevis och namn och email adress till 2 referenser. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.