Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Doktorand i idrottsvetenskap med inriktning mot tränings- och matchanalys inom elitfotboll

För information om Institutionen för kost- och idrottsvetenskap: http://www.iki.gu.se

Vi ledigförklarar en heltidsanställning som doktorand med antagning till utbildning på forskarnivå i idrottsvetenskap med inriktning mot tränings- och matchanalys inom elitfotboll. Sökanden ska också ha erfarenhet av arbete med olika typer av matchanalyssystem och metoder för att utvärdera match och träning ur ett idrottsfysiologiskt perspektiv. Vidare är det meriterande att ha erfarenhet av behandling och analys av empiriska data inom matchanalys. Erfarenhet av forskning om elitfotbollsspelares belastning och individuella rörelsemönster och hur man på lämpligt sätt kan träna utifrån dessa är ett krav. Andra erfarenheter av forskning kring fotboll och fysiologi är meriterande. Det är vidare meriterande att ha praktisk erfarenhet arbete som fystränare eller analytiker inom elitklubb och/eller landslag. Vi ser gärna en sökande med erfarenhet/utbildning inom biopsianalys, fysiska tester med inriktning fotboll och med kunskaper inom statistik samt övrig vetenskaplig metodik.

Arbetsuppgifter

Anställning som doktorand för doktorsexamen avser utbildning på forskarnivå motsvarande fyra års heltidstjänstgöring. Institutionens studieplan för utbildning på forskarnivå i idrottsvetenskap finns att läsa http://www.iki.gu.se/utbildning/forskarutbildning/studieplaner/ Eventuellt kan undervisning eller andra arbetsuppgifter inom innehavarens kompetensområde ingå i anställningen upp till 20 % av heltidstjänstgöring. Anställningen förlängs i sådant fall med motsvarande tid.

Behörighet

Behörig att antas till utbildning på forskarnivå i ämnet idrottsvetenskap är den som uppfyller villkor för dels grundläggande behörighet, dels särskild behörighet, samt i övrigt har nödvändig förmåga att fullfölja utbildningen.

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som avlagt examen på avancerad nivå, eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

För särskild behörighet till utbildning på forskarnivå i idrottsvetenskap krävs att den sökande har fullgjort kursfordringar om minst 90 högskolepoäng i ämnet idrottsvetenskap, varav 15 högskolepoäng ska utgöras av ett självständigt arbete. Särskild behörighet har också den som i annan ordning inom eller utom landet bedömts förvärvat motsvarande kunskaper.

Då den utlysta tjänsten syftar till forskning inom ramen för idrottsvetenskap är goda kunskaper i svenska språket nödvändiga. Detta är särskilt viktigt i de intervjuundersökningar som kommer att ingå i projektet.

Bedömningsgrund

Vid tillsättning kommer avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen samt i vilken utsträckning som den sökandes kvalifikationer och intresseområde ligger inom den angivna inriktningen. Forskningsplanen för avhandlingen bedöms efter den angivna inriktningen samt om den tar upp motiverade och forskningsbara frågor och anger adekvata former för genomförande.

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå.

Doktorandanställningen tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, motsvarande 4 års heltidsstudier från tillträdesdag.

Omfattning: 100 %

Placering: Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet

Tillträde: 2018-01-01, eller vid överenskommelse

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Närmare upplysningar lämnas av adj. docent Magni Mohr, tel. +298 292270, e-post: MagniM@setur.fo eller studierektor för utbildning på forskarnivå Anders Raustorp, tel. 0708-118706, e-post: anders.raustorp@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du ansöker om att till att bli antagen till forskarstudier via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande delar:

  1. Personligt brev där du beskriver dig själv samt motiverar varför du är intresserad av doktorandanställningen. Ange även aktuella kontaktuppgifter till två referenspersoner som känner till dina prestationer väl t.ex. tidigare arbetsgivare, handledare eller lärare inom idrottsvetenskap.
  2. Meritförteckning som inkluderar avklarade utbildningar och universitetskurser samt anställningar. Bifoga även vidimerade kopior på examensbevis och bevis på särskild behörighet.
  3. Kopior av examensarbete/uppsats och eventuella publikationer eller manuskript.
  4. Förslag på projektplanträning och matchanalys inom elitfotboll. Projektplanen (1-4 sidor) ska skrivas på engelska och innehålla följande rubriker: Bakgrund, Syfte, Material och metod, Tidsplan, Betydelse (t.ex. förslag på redovisning av resultat samt förväntad tillämpning) samt Referenser.
  5. Övriga handlingar som önskas åberopas.

Meriterande är visad självständighet, samarbetsförmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska.

Ansökan ska vara inkommen senast 2017-12-20

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?