Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Doktorand i Security Assurance in Automotive Systems

Institutionen för data- och informationsteknik har en internationell prägel med cirka 240 anställda från över 30 olika länder. Institutionen är en integrerad institutionen med både Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som huvudmän. Institutionen för data- och informationsteknik söker nu en doktorand. Anställningen är placerad vid avdelningen för Software Engineering vid institutionen, med Göteborgs universitet som arbetsgivare.

Vid avdelning för Software Engineering kommer doktoranden att ingå i en dynamsik grupp med forskning inom många olika områden t ex mjukvaruutveckling, inklusive modelldriven utveckling, produktlinjekonstruktion, testning, empirisk mjukvaruutveckling, kravsteknik, autonom databehandling och cloud computing. Sedan starten 2010 har avdelningen vuxit och har idag mer än 20 fakultetsmedlemmar. Idag är vi förmodligen en av de största akademiska mjukvaruutvecklingsgrupperna nationellt och internationellt. Doktoranden kommer att utföra forskning under ledning av Riccardo Scandariato (http://scandariato.org) och arbeta i ett nära samarbete med avdelningen Software Engineering på både Chalmers och Göteborgs universitet

Arbetsuppgifter

Doktoranden kommer att arbeta inom forskningsområdet secure software engineering. Anställningen finansieras av ett gemensamt forskningsprojekt mellan universitetet och fordonsindustrin: Volvo och Volvo Personvagnar. Anställningen ger möjlighet att utveckla teoretiska resultat som kan direktvalideras i ett industriellt sammanhang.

Det övergripande målet med projektet är att tillhandahålla metoder och verktyg för fordonsindustrin för att kunna bedöma huruvida mjukvaran i bilar, lastvagnar och andra transportmedel som finns på marknaden uppfyller säkerhetsmålen. Den centrala forskningsfrågan är hur en projektledare till en viss mån kan säkerställa att en mjukvaruprodukt som utvecklas är tillräckligt säker och kan användas i trasportsystem. I praktiken kommer projektet att fokusera på två aspekter: (1) Vilka bevis måste samlas i hela mjukvaruutvecklingsprocessen, och (2) hur man bygger säkerhetssäkerhetsargumentationen från det tillgängliga beviset.

Anställningen kräver att doktoranden fokuserar på högkvalitativ, individuellt bedriven forskning som sedan skall publiceras på högrankade konferenser och workshoppar. Anställningen fokuserar främst på forskning, men viss institutionstjänstgöring förkommer t ex handledning av kandidatexamen och masteruppsatser eller assistans i undervisningen.

Behörighet

För tillträde till utbildning på forskarnivå krävs både grundläggande och särskild behörighet. Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som:
1. avlagt examen på avancerad nivå, eller
2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
3. på annat sätt inom eller utom landet förvärvat motsvarande kunskaper.

Sökande till anställningen ska ha en magisterexamen i datavetenskap (eller är i slutfasen av sina master studier). Företräde ges till kandidater med bakgrund i:
•    15 hp inom mjukvarusäkerhet (eller motsvarande industrierfarenhet)
•    15 hp inom mjukvaruutveckling för inbyggda system (eller motsvarande industrierfarenhet)

Utöver ovanstående bör den sökande även ha följande individuella och sociala färdigheter:
•    Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift
•    Hög kommunikationsförmåga
•    Mycket god förmåga till självständigt arbete

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Urval bland sökande som uppfyller krav på grundläggande och särskild behörighet baseras på förmågan att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå. Vid bedömningen fästs särskild vikt vid dokumenterade kvalifikationer avseende:

Om du är intresserad av anställningen, vänligen bifoga följande information:
• Ansökningsbrev (1-3 sidor) där du presenterar dig själv och tydligt relaterar till din bakgrund och intressen till the field of software security
• Detaljerad curriculum vitae
• Elektroniska kopior av dina master- och bachelorutskrifter
• Bevis på språknivå för sökande som inte har engelska som modersmål

Urvalsprocessen sker i konkurrens. Vi får vanligtvis ett stort antal ansökningar. Därför rekommenderas du att bifoga ytterligare information i din ansökan, till exempel papper eller rapporter som du är medförfattare till (förklara ditt bidrag), rekommendationsbrev och så vidare.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsadanställning, HF 5 kap 7§ Doktorandanställning
Omfattning: 100%, heltid
Placering: Data- och informationsteknik, avdelningen för  Software Engineering
Tillträde: snarast möjligt

En doktorandanställning i Sverige är en heltidsanställning med en konkurrenskraftig månadslön och fulla sociala förmåner för en tid på fem års heltidsstudie (förutsatt att 20% institutionstjänstgöring och ev andra administrativa åtagande över en femårsperiod sker). Det finns ingen studieavgift för doktorandstudier.

Våra lokaler ligger på Lindholmen i Göteborg. I våra projekt samarbetar vi med bl a Volvo, Volvo Personvagnar, Ericsson, SAP, Siemens och många mindre svenska och internationella företag.

Med 900 000 invånare är Göteborg den näst största staden i Sverige. Den ligger direkt vid havet på västkusten. Göteborg är säkert, goda förbindelser med buss, tåg och en internationell flygplats. Sverige är känt för en mycket hög levnadsstandard, som inkluderar tillgång till hälsovård, omfattande socialförsäkringsskydd och ett utmärkt och tillgängligt utbildningssystem.

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.

Tillsättningsförfarande

En lista över kandidater kommer att skapas baserat på den information som lämnas. De listade kandidaterna kommer att bli inbjudna till intervjuer.

Kontaktuppgifter för anställningen

Ass. Prof. Riccardo Scandariato (e-mail: riccardo.scandariato@cse.gu.se)
HR-partner Anna Skanse Bråse på telefon 031 – 772 8167 eller e-post anna.skanse@chalmers.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du ansöker om att till att bli antagen till forskarstudier via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska skrivas på engelska. Referensnummer ska anges tydligt när man skickar kompletterande handlingar.

Ansökan ska vara inkommen senast 2017-12-23

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar lokalt avtal om lönesättning av doktorander.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?