Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare - NMR spektroskopi av fotoreceptor protein

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Westenhoffs forskargrupp, där den aktuella anställningen är placerad, har som mål att visualisera strukturdynamik av proteiner och kemiska reaktioner. Forskningen sker på gränsområdet mellan biologi, kemi och fysik. Utveckling av nya spektroskopiska och röntgenbaserade verktyg är ett viktigt mål i hans verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av:
- Undersökning av fytokromer med NMR spektroskopi
- Utveckling av nya NMR metoder för att studera transienta tillstånd i proteinerna.
- Utryck av proteinerna.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.
- Stor vikt läggs vid personlighet lämplighet och sannolikheten att lyckas utomordentligt bra inom projektet.
- Dokumenterad erfarenhet inom NMR, protein syntes, cell-fri protein syntes, ”NMR assignment”, och isotop-märkning av proteiner är krav
- Möjligheten att arbeta självständigt på ett forskningsprojekt är meriterande.
- Förmågan att arbeta effektivt i ett lag är också meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: Snarast

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt

Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
Kopia på examensbevis
Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Kontaktuppgifter för anställningen

Göran Hilmersson, Prefekt 031-786 9022, hilmers@chem.gu.se
Sebastian Westenhoff, Professor, 031-7863936, westenho@chem.gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till:
Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se  

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.
 
Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?