LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare - NMR spektroskopi av fotoreceptor protein

Vid institutionen för kemi och molekylärbiologi bedrivs forskning och forskarutbildning inom ett brett område som sträcker sig hela vägen från atom- och molekylskala via celler till hela organismer. Mycket av de fenomen som studeras har en inverkan på vår naturliga miljö och levande system. Vi deltar i utbildning på grundläggande nivå inom programmen för kemi, molekylärbiologi, läkemedelskemi, biologi, marina vetenskaper och apotekarprogrammet.

Westenhoffs forskargrupp, där den aktuella anställningen är placerad, har som mål att visualisera strukturdynamik av proteiner och kemiska reaktioner. Forskningen sker på gränsområdet mellan biologi, kemi och fysik. Utveckling av nya spektroskopiska och röntgenbaserade verktyg är ett viktigt mål i hans verksamhet.

Arbetsuppgifterna består av:
- Undersökning av fytokromer med NMR spektroskopi
- Utveckling av nya NMR metoder för att studera transienta tillstånd i proteinerna.
- Utryck av proteinerna.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har svensk doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.
- Stor vikt läggs vid personlighet lämplighet och sannolikheten att lyckas utomordentligt bra inom projektet.
- Dokumenterad erfarenhet inom NMR, protein syntes, cell-fri protein syntes, ”NMR assignment”, och isotop-märkning av proteiner är krav
- Möjligheten att arbeta självständigt på ett forskningsprojekt är meriterande.
- Förmågan att arbeta effektivt i ett lag är också meriterande.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år
Omfattning: 100%
Placering: Institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborg
Tillträde: Snarast

Tillsättningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt

Ansökan ska innehålla:
Ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
CV som inkluderar vetenskapliga publikationer
Kopia på examensbevis
Två personliga referenser (namn, telefonnr, relation)

Göran Hilmersson, Prefekt 031-786 9022, hilmers@chem.gu.se
Sebastian Westenhoff, Professor, 031-7863936, westenho@chem.gu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till:
Ann Svensson, Personalhandläggare 031-786 2558, ann.svensson@cmb.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.