Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

På institutionen för biomedicin bedrivs forskning och undervisning inom prekliniska och kliniska medicinska ämnen. Institutionen är indelad i följande fem avdelningar: infektionssjukdomar, mikrobiologi och immunologi, patologi och genetik, klinisk kemi och transfusionsmedicin, samt medicinsk kemi och cellbiologi. För närvarande har institutionen cirka 350 medarbetare och cirka 400 Mkr i omsättning.

Arbetsuppgifter

Bakgrund: Eosinofila granulocyter deltar i försvaret mot parasitinfektioner liksom vid olika allergiska och inflammatoriska tillstånd. Cellerna infiltrerar matstrupen hos patienter med eosinofil esofagit, en ny sjukdom med möjlig allergisk bakgrund. Förhöjda halter av eosinofiler i blodet kan vara en gynnsam prognostisk faktor vid ”graft-versus-host”-sjukdom efter allogen blodstamcellstransplantation. Både eosinofil esofagit och ”graft-versus-host”-sjukdom är T-cellsdrivna inflammatoriska tillstånd. Nyare forskningsrön har visat att eosinofiler kan reglera T-cellssvar.

Projektet: Målsätningen är att studera humana eosinofilers förmåga att reglera T-cellssvar. Eosinofiler från friska individer, patienter med eosinofil esofagit respektive från allogen blodstamcellstransplanterade patienter studeras. Vi önskar bestämma om det finns subpopulationer av eosinofiler med T-cellsreglerande förmåga, identifiera deras immunreglerande mekanismer samt relatera närvaro respektive frånvaro av reglerande eosinofiler i blodet hos patienter med sjukdomsutfall.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom det biomedicinska vetenskapsområdet är ett krav. Experimentell erfarenhet av leukocytbiologi, framrening av leukocyter och cellodling, flödescytometri, ELISA, bildtekniker inklusive konfokalmikroskopi och PCR är meriterande. Erfarenhet av experimentellt arbete med granulocyter är önskvärt. Kunskap inom immunologi med fokus på human immunologi är önskvärt. God samarbetsförmåga inklusive förmåga att smarbeta med sjukvårdspersonal är nödvändigt. Flytande svenska och engelska är en fördel.

Anställning

Anställningen är en ettårig tjänst på heltid inom Christine Wennerås forskargrupp vid Avdelningen för Infektionssjukdomar utlyses med start 1:e februari 2018 eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Docent Chrisitne Wennerås: christine.wenneras@microbio.gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Ansökan bör innehålla 1) Personligt brev, 2) CV inklusive publikationslista, 3) Kontaktuppgifter och namn på två personliga referenspersoner, 4) Kopia på bevis för doktorsexamen.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

%MCEPASTEBIN%

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?