Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande studievägledare

Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap har idag drygt 100 anställda lärare, forskare, doktorander och administrativ personal. Vid institutionen bedrivs forskning, undervisning och samverkan inom en rad områden. Här finns forskning om arbetsmarknad, arbetslivs, välfärdsfrågor, sociala rörelser, hållbar utveckling, miljöpolitik, rättssociologi samt brottslighet och social kontroll. Utbildningar erbjuds inom en rad områden såsom sociologi, arbetsvetenskap, personalvetenskap, kriminologi och human resource management. Institutionen har också ett omfattande åtagande på flera av Göteborgs universitets utbildningsprogram, inte minst inom lärarutbildningen. Samverkan och utvecklingsprojekt bedrivs både inom forskning och utbildning med partners inom det privata närligslivet och offentlig sektor bland annat ett delat föreståndarskap för Centrum för global human resource management (CGHRM) tillsammans med Handelshögskolan i Göteborg.

Arbetsuppgifter

Institutionen söker nu en vikarierande studievägledare för en period om sju veckor. Arbetet som studievägledare innebär kontakter avseende studie- och karriärvägledning både för presumptiva studenter och studenter som läser program eller kurser inom arbetsvetenskap och personalvetenskap på Göteborgs universitet. Det omfattar bland annat att följa upp studenternas resultat och för studenter i behov av särskilt stöd samarbeta med universitets samordnare för studenter med funktionsnedsättning. Du kommer också handlägga ärenden avseende ansökningar om tillgodräknanden och studieuppehåll samt behörighetsgranska och anta studenter. En del av arbetet är att vara sekreterare för programnämnden för Personalvetarprogrammet. Även andra förekommande administrativa uppgifter kan ingå.

Kvalifikationer

Arbetet kräver god kännedom om högskoleutbildning i allmänhet och utbildning inom arbetsvetenskap och personalvetenskap i synnerhet. Kunskap om och förmåga att tillämpa gällande regelverk av relevans för anställningen är ett krav. Meriterande är kännedom om de administrativa systemen Ladok, Ladok3, GUL NyA. Tidigare erfarenhet av arbete med studievägledning på högskola är mycket meriterande. Studie- och yrkesvägledarexamen är meriterande.

Arbetet förutsätter en hög grad av självständighet, god samarbetsförmåga och administrativ skicklighet. Arbetet kräver också att du kan utrrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Stor vikt kommer fästas vid personlig lämplighet och tidigare erfarenheter.

Anställning

Anställningen är visstidsanställning, i en omfattning om heltid under perioden 5 februari- 25 mars 2018 med placering tills vidare vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap

Övrigt

Till ansökan skall bifogas:

  • ett kort personligt brev där du beskriver dina erfarenheter och vad som gör dig lämpad för denna anställning
  • en styrkt meritförteckning (CV)
  • namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner

Sista ansökningsdag: 2017-12-14

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta administrativ chef Lena Voigt, lena.voigt@gu.se, 031-786 6752 eller personalhandläggare Anna Karin Wiberg, anna-karin.wiberg@gu.se,  031-786 4761

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?