Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Prefekt

 

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap söker prefekt

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (IKI) utbildar och forskar inom kost, fysisk aktivitet och idrott genom att bland annat studera hur samspel mellan livsvillkor och livsstil påverkar människors möjligheter till hälsa, prestation och utveckling och hur man arbetar med dessa frågor. IKI är också värdinstitution för Centrum för Hälsa och Prestationsutveckling (CHP) vid Göteborgs universitet. Syftet med centrumbildningen är att stärka kunskapsområdena fysisk aktivitet, idrott, kost och där hälsa och prestationsutveckling utgör fokus.

Institutionen har funnits sedan 2010 men ämnesområdena och dess föregångare har en betydligt längre historia vid Göteborgs universitet. 2006 flyttade vi in i nyrenoverade, centrala lokaler vid Grönsakstorget och 2011 invigdes Idrottshögskolan på Skånegatan.  I dag är vi ett 70-tal medarbetare och cirka 700 studenter.

Vi bedriver utbildningar på samtliga nivåer: grund-, avancerad- och forskarnivå, samt fristående kurser. Våra program på grundnivå är tvärvetenskapliga och omfattar hälsopromotion, kostekonomi, sports coaching och lärarutbildning i hem- och konsumentkunskap samt idrott och hälsa. På avancerad nivå ger vi kurser som kan leda till en masterexamen.

Forskningen vid IKI karaktäriseras av en tydlig utbildningsanknytning, mångvetenskapliga samarbeten och nära kontakt med omvärlden. Forskningen är organiserad i fem olika teman: 1) hälsopromotion, 2) hållbar matkonsumtion, 3) måltider, matvanor och ledarskap, 4) sports coaching och physical education, 5) health and performance research. För ytterligare information om institutionen se www.iki.gu.se.

Leda, utveckla och kvalitetssäkra med ett visionärt perspektiv

Som prefekt vid IKI ansvarar du för att övergripande leda, utveckla och kvalitetssäkra utbildning och forskning inom flerdisciplinära och högt specialiserade områden. Du driver institutionen med ett visionärt perspektiv och utvecklar institutionens potential – såväl inom utbildning och samverkan som inom institutionens olika forskningsområden.

Arbetsuppgifter som prefekt innebär också att du har det övergripande ansvaret för verksamheten vid institutionen och beslutar i frågor som rör personal, ekonomi, infrastruktur och studieadministration. Du verkar för att institutionen har en personalsammansättning med relevant kompetens samt upprättar och utvecklar en god arbets- och studiemiljö. Det innebär således ansvar för verksamheten, förvaltningen, ekonomi, personal samt arbetsmiljö och säkerhet för hela institutionen.

Med stöd av IKI:s institutionsråd leder prefekten institutionens utveckling, inriktning och uppgifter. Det är ett representativt sammansatt organ med lärare, teknisk och administrativ personal samt studenter.

Vid institutionens ledning finns i dag en prefekt, proprefekt, viceprefekt för forskning och en administrativ chef.

Du ingår i den Utbildningsvetenskapliga fakultetens prefektråd under ledning av dekanus och förväntas vid sidan av institutionsansvaret, aktivt delta i ett visions-, strategi- och organisationsarbete som syftar till fördjupat samarbete inom hela fakulteten.

För att lyckas i rollen som prefekt

För att lyckas i rollen som prefekt behöver du besitta en god vetenskaplig kompetens med erfarenhet av att leda och organisera verksamhet inom akademi, forskningsinstitut, offentlig verksamhet och eller industri/näringsliv. Du har en doktorsexamen och erfarenhet av forskning och utbildning – helst inom institutionens verksamhetsområde.

Det är en merit om du har en unik kompetens och en roll inom ett internationellt forskningsprogram, expertorgan, suttit med i något vetenskapligt råd hos statliga verk eller anlitats som expert.

Dina personliga egenskaper

Som ledare är du visionär, strategisk, drivande och resultatinriktad. Du har förmågan att lyssna entusiasmera och kommunicera. Du kan leda och fördela arbete på ett sätt som gynnar verksamheten som helhet, vilket innebär att kunna skapa goda arbetsförutsättningar för andra.

Du är utåtriktad och agerar på ett förtroendeingivande sätt – värdefulla egenskaper för att skapa och bygga goda relationer inom akademi, offentlig verksamhet, näringsliv, idrottsrörelsen och andra nätverk. Ett brett samhälls- och omvärldsintresse bidrar ytterligare till att bli den prefekt vi ser fram emot att få som kollega.

För uppdraget som prefekt bedömer vi att den sökande bör ha följande:

I ledarskapet
- strategisk förmåga i innehållsfrågor, analytisk förmåga och helhetsperspektiv
- förmåga att utöva ett ledarskap baserat på dialog, förankring och delaktighet
- förmåga att skapa och upprätthålla goda arbetsrelationer och arbetsförhållanden
- tydligt kunna delegera och återkoppla
- förmåga att fatta beslut

Personliga egenskaper
- initiativförmåga i kombination med uthållighet i genomförandet
- förmåga att inspirera, entusiasmera och inkludera
- personligt mod och självkännedom
- lyhördhet
- prestigelöshet
- integritet

Erfarenhet av
- framgångsrikt budgetansvar och ledarskap inom en högskoleutbildning eller en större organisation
- att strukturera arbetsuppgifter och skapa goda arbetsförutsättningar
- att aktivt driva jämställdhets- och likabehandlingsfrågor
- att etablera nätverk inom högskole-, kultur- och politiksektorn

Vid tillsättningen görs en helhetsbedömning av vem som anses ha de bästa förutsättningarna att leda och utveckla verksamheten vid institutionen utifrån arbetsuppgifter och ovan angivna egenskaper, erfarenheter samt personlig lämplighet.

Du förutsätts ha goda kunskaper i svenska och/eller engelska i både tal och skrift. Då verksamheten till stor del bedrivs på svenska förväntas du kunna förvärva kunskaper i svenska under dina första två anställningsår.

Anställning

Anställningen inom universitetet är som chef och förenad med uppdraget som prefekt på minst 70%.
Uppdraget som prefekt är på 6 år med avstämning efter 3 år, placering tills vidare vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap. Tillträde sker 1 juli 2018 eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

Rekryteringsprocessen består av intervjuer och tester samt är förenad med ett rådgivande val vid institutionen. Det är fakultetens dekan som slutgiltigt utser prefekt.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om asntällningen är du välkommen att kontakta fakultetens dekan Åke Ingerman,
031-786 26 37/ake.ingerman@gu.se eller Pia Strandh, rekryteringskonsult Cordovan, 073-340 92 13/
pia.strandh@cordovan.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Du kan även lämna ansökan till Cordovans rekryteringskonsult Pia Strandh genom att skicka ansökan till pia.strandh@cordovan.se.

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?