Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetslektor (1-2) i ekonomisk geografi, varav minst en med inriktning mot internationell ekonomisk geografi

Handelshögskolan har, med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 506 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crown-ackrediterad.

De utlysta tjänsterna är placerade på Företagsekonomiska institutionen och sektionen för Management och Organisation. Ekonomisk geografi utgör ett självständigt akademiskt ämne med utbildningsuppdrag från grundutbildning till forskarutbildning på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Därutöver medverkar företrädare för ämnet i Handelshögskolans ekonomprogram, samt inom mastersprogrammet ”International Business and Trade” på Graduate School. För närvarande arbetar ca 10 forskare, lärare, inklusive doktorander, inom området ekonomisk geografi.

  

Ämne

Ekonomisk geografi

Ämnesbeskrivning

Disciplinen ekonomisk geografi handlar om ekonomiska aktiviteters utbredning och rörelse i det geografiska rummet. Här studeras bl.a. befolkningsutveckling, livsmedels-, energi- och mineralförsörjning, internationella handels- och investeringsflöden, industri- och tjänsteproduktion, regional ekonomisk omvandling, företags internationaliseringsprocess, samt internationella transporter.

Anställning

Tjänsterna är tillsvidareanställningar i en omfattning av 100 %, heltid. Placering vid Företagsekonomiska institutionen.

Arbetsuppgifter

Innehavaren av anställningen som universitetslektor förväntas delta i undervisning på samtliga nivåer i fristående kurser i ekonomisk geografi, kurser och delkurser inom Handelshögskolans ekonomprogram, samt på Graduate School. Även uppdragsutbildning kan komma ifråga. Innehavaren förväntas medverka aktivt inom minst en av de båda närstående centrumbildningarna 'Centre for International Business Studies' och 'Centrum för Regional Analys'. Då en betydande del av verksamheten finansieras med externa medel förväntas innehavaren av anställningen som universitetslektor medverka aktivt i att söka medel för egen forskning, samt att publicera sin forskning på internationell nivå. Sökande som uppnått docentkompetens kan erhålla arbetsuppgifter inom forskarutbildning, och som ledare för forskningsprojekt.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetslektor är den som avlagt doktorsexamen och genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet. Behörighet för anställning som lärare finns angivet i 4 kap. 4§ Högskoleförordningen, Anställningsordning för lärare vid Göteborgs universitet V 2016/383 samt Anvisningar för anställning och befordran av lärare och forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet V 2016/362.

Bedömningsgrund

Bedömningsgrunder för anställningen utgår från 4 kap 4 § Högskoleförordningen, Anställningsordning för lärare vid Göteborgs universitet V 2016/383 samt Anvisningar för anställning och befordran av lärare och forskare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet V 2016/362.

Vi söker för tjänsten en person med dokumenterad erfarenhet av undervisning på grundnivå och avancerad nivå, samt forskning inom området ekonomisk geografi. De sökandes kompetens och skicklighet kommer, tillsammans med dokumenterade meriter, bedömas utifrån förutsättningar att utföra och utveckla de aktuella arbetsuppgifterna och bidra till ämnets vetenskapliga och pedagogiska utveckling. Vid tillsättning kommer lika vikt att fästas vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. God kommunikationsförmåga på engelska i tal och skrift är en nödvändighet för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Förmåga att kommunicera på svenska är önskvärt och meriterande. Vi är angelägna om att den som anställs ska kunna bidra såväl vetenskapligt som pedagogiskt och ha de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med personer internt och externt för att driva utvecklingen inom ämnet i den flerdisciplinära miljö som Handelshögskolan utgör.

Ovanstående bedömningsgrunder gäller båda ledigförklarade lektorat.

För lektoratet med inriktning mot internationell ekonomisk geografi gäller vidare att erfarenhet av undervisning och forskning om tillväxtekonomier, gärna i Asien, är särskilt meriterande.

Kontaktuppgifter för anställningen

Inge Ivarsson, professor och sektionsledare

Tel: +46 (0)31 786 1381

E-mail: inge.ivarsson@handels.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här:

http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner  

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast midnatt svensk tid den sista ansökningsdagen. Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Sista ansökningsdag

Ansökan ska vara inkommen via Göteborgs universitets rekryteringsportal senast 2017-12-21.

Ansökans innehåll

Ansökan skall innehålla följande dokumentation:

  • Meritförteckning/CV
  • Utbildningsbevis, betyg och andra relevanta handlingar bifogas.
  • Avsiktsförklaring på max två sidor där den sökande belyser hur hen avser att utföra arbetsuppgifterna om hen får anställningen.
  • Redogörelse för vetenskapliga meriter innehållande, en förteckning över de maximalt 10 vetenskapliga arbeten som åberopas, motivering till urvalet, samt kortfattad redogörelse för egen vetenskaplig verksamhet mm. De åberopade vetenskapliga skrifterna bifogas som bilagor.
  • Redogörelse för pedagogiska meriter innehållande pedagogisk utbildning, en förteckning över de maximalt 10 pedagogiska arbeten/läromedel som åberopas samt redogörelse för pedagogisk verksamhet och reflektion. Kvalitativa omdömen, kursutvärderingar eller motsvarande bör bifogas eller refereras som bilagor.
  • Redogörelse för ledarskaps- och administrativa meriter och samverkansmeriter.
  • Referenser (minst 2) inklusive namn, titel, nuvarande anställning och aktuella kontaktuppgifter.

Bilagor avseende samtliga punkter skall namnges på sätt som tydligt utvisar dess innehåll.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut. 

 

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?