Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Universitetsadjunkt, en eller flera, i offentlig förvaltning med fokus på rättsliga perspektiv - Vakansvikariat

Förvaltningshögskolan finns vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Vi bedriver utbildning och forskning inom ämnet offentlig förvaltning. Kärnan i verksamheten är kandidat- och masterprogrammen som leder fram till Politicies kandidat- respektive Politicies masterexamen. Forskningsverksamheten vid institutionen rör den offentliga sektorns funktion och samhälleliga kontext. Samverkan mellan universitet och samhälle är en drivande idé bakom Förvaltningshögskolan.

Ämne

Offentlig förvaltning

Ämnesbeskrivning

Offentlig förvaltning är en flervetenskaplig disciplin som kombinerar perspektiv från bland annat statsvetenskap, företagsekonomi, juridik, sociologi och nationalekonomi i studiet av den offentliga sektorns verksamhet och roll i samhället. Centrala frågor inom ämnet är hur politik blir till, hur den offentliga förvaltningen styrs, leds, organiseras och utvärderas. Intern- och externredovisning i offentliga organisationer är ett centralt perspektiv inom ämnet. Offentlig förvaltning är i Sverige benämningen på det akademiska ämne som på engelska kallas Public Administration.

Arbetsuppgifter

 De huvudsakliga arbetsuppgifterna finns inom ramen för de kurser som behandlar offentlig rätt med inriktning mot de lagar och regler som styr hur offentliga organisationer arbetar samt de regelverk som styr de offentliga tjänstemännens roll och ansvar. Bland annat problematiseras teman som rättssäkerhet, etik och regelstyrning. I arbetsuppgifterna ingår också kursansvar, undervisning, handledning och examination inom ramen för de utbildningar som Förvaltningshögskolan bedriver alternativt ger i samarbete med andra institutioner. Dessutom omfattar arbetsuppgifterna ett aktivt deltagande i och vidareutveckling av institutionens övriga verksamheter som uppdragsutbildning, samverkan och administration.

Behörighet

 Behörig att anställas som universitetsadjunkt i offentlig förvaltning med fokus på rättsliga perspektiv är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels genomgått högskoleutbildning på lägst avancerad nivå i offentlig förvaltning eller annat ämne som ger relevant kompetens eller någon annan skicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § i högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen är visad och väl dokumenterad pedagogisk skicklighet ett krav. Eventuella publikationer och opublicerade rapporter inom ämnesområdet är meriterande. Erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete, särskilt inom statlig och kommunal verksamhet är också meriterande.

Den pedagogiska skickligheten bedöms utifrån erfarenhet av att utveckla, planera och genomföra undervisning inom universitet och högskola. Erfarenhet av olika pedagogiska verksamheter innefattande föreläsning, seminarier och handledning inom offentlig rätt och rättsliga perspektiv i offentlig förvaltning är meriterande.

Sökande ska även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om 15 högskolepoäng eller motsvarande, alternativt slutfört den inom ett år från anställningstillfället.

Vi kommer att göra en helhetsbedömning och anställa den som anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla de ovan beskrivna arbetsuppgifterna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Goda kunskaper i svenska språket är en förutsättning för anställningen.

Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Anställningsform: Vakansvikariat (under pågående rekrytering)
Omfattning: 100%
Placering: Förvaltningshögskolan, Göteborg
Tillträde: snarast
Diarienummer: PAR 2017/1309

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, intervjuer och referenstagning. I intervjuerna ges de sökande möjlighet att beskriva och utveckla sin syn på ämnet samt sin eventuellt kommande roll på institutionen.

Kontaktuppgifter för anställningen

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av institutionens prefekt Björn Rombach, på telefon 031 - 786 16 10.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”.

Till ansökan skall bifogas:
* Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
* Meritförteckning/CV
* Pedagogiska meriter skall innehålla upplysningar om omfattning och typ av undervisning samt utlåtande om dess kvalitet; högst 10 läromedel kan åberopas
* Tjänstgöringsintyg
* Publikationer eller opublicerade rapporter som sökande vill åberopa
* Övriga handlingar som du som sökande vill åberopa
* Två referenser med kontaktuppgifter

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2017-12-19

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?