LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsingenjör visstidsanställning 6 månader

Tjärnös marina forskningsstation är en av Göteborgs universitets tre stora marina infrastrukturer. Anläggningen är permanent arbetsplats för cirka 50-talet GU-anställda men inräknat gästande forskare, lärare, studenter och dagsbesökare fördubblas antalet personer vid anläggningen en normal arbetsdag.

Arbetsuppgifter

Skötsel av kurslaboratorier samt studie- och publikakvarium. Skötsel av utrustning (fältutrustning, ugnar, luppar, mikroskop, vågar, dragskåp, renvatten, diskmaskin, centrifug, pH-meter, portabla mätinstrument vattenhämtare, pipetter etc). Ansvar för optik och videoteknik (mikroskop, kameror, skärmar etc) i kurslaboratorier samt avancerad gemensam fältutrustning, såsom CTD samt rosetthämtare. Ansvarig för utrymmen som både används av studenter, gästande forskare och forskare vid stationen såsom termokonstantrum, spolrum och förvaringsrum. Ansvara för kemikaliehantering vid forskningsstationen och rapportering och registrering i KLARA i samverkan med projektanställd personal. I detta ingår arbete med säkerhet och regler för kemikalierhantering som gäller både forskare och studenter.

I arbetsuppgifterna ingår också att introducera nya examensstudenter och gästforskare till de regler och rutiner som gäller i laboratorier och i fält, inklusive information om larm, kemikaliehantering, regler för fältarbete etc), samt att i förekommandefall, tillsammans med berörd forskare, utföra en riskbedömning av arbetet. I arbetsuppgiften ingår att organisera arbetsflödet i laboratorier.

Arbetet sker i nära samverkan med Tjärnös informatör, lärare och studenter. I arbetsuppgifterna kan också ingå att i begränsad omfattning medverka i informationsverksamheten.

Kvalifikationer

Sökanden ska ha minst biologisk grundutbildning med marin inriktning, och en dokumenterad tidigare erfarenhet av arbete med storskalig akvarieanläggning. Tidigare pedagogisk erfarenhet är starkt meriterande samt förmåga att arbeta självständigt men också att arbeta i nära samverkan med andra anställda och besökande studenter och forskare. Tidigare erfarenhet av kemikaliehantering, hantering av laboratorieinstrumentering och fältutrustning är meriterande.

Om anställningen

Anställningen är placerad på vår forskningsstation på Tjärnö nära Strömstad. Tjänsten har en omfattning om 75% och gäller under 6 månader. Tillträde ska ske så snart det är möjligt enligt överenskommelse.

Mer information

Har du frågor kring tjänsten kan du kontakta Stationschef Kerstin Johannesson, e-post: kerstin.johannesson@marine.gu.se

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.