LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent

Forskningsassistent till forskningsprojektet (FINEX) Financial Exclusion, Islamic Finance and Housing in the Nordic countries

Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion (LIR) vid Göteborgs universitet söker en Projektassistent för datainsamling till ett forskningsprojekt om praktiker och attityder rörande ekonomi och finanser bland muslimer i de nordiska länderna. Datainsamlingen kommer att ske med hjälp av enkäter och kvalitativa intervjuer i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Ämne: Religion

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som kan utföra fältarbete bland muslimska samhällen i Sverige. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av datainsamling med hjälp av enkäter och kvalitativa intervjuer med muslimer i Sverige. Enkäten kommer att utföras med Ipad och den sökande skall lära sig att använda detta verktyg och dess mjukvara på ett adekvat sätt. Därför kommer projektassistenten att få träning inom projektet inför fältarbetet.

En ytterligare arbetsuppgift är att skriva en ansökan om tillstånd från den centrala etikprövningsnämnden för att få utföra fältarbetet. Detta arbete sker i samråd med projektansvariga deltagare.

Kvalifikationer och bedömningsgrunder

Vi söker en person med en master/magister- eller kandidatexamen med en uppsats inom ett för forskningsprojektet relevant område inom humaniora/samhällsvetenskap eller motsvarande relevant kompetens och erfarenhet som bedöms som likvärdig för att samla in nödvändig data.

Den sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av kunskap om muslimska samhällen i Sverige samt gärna relevanta språkkunskaper (arabiska, persiska, turkiska eller urdu).

Dokumenterad erfarenhet av vetenskapligt arbete är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Anställningsintervju kan komma att användas.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 10 mån
Omfattning: 50 %
Sista datum för ansök: 15 december
Placering: Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Göran Larsson (E-mail: goran.larsson@religion.gu.se, tfn: 031-7865315)

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.