Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2017-02-23 10:15

Tipsa en vän
Utskriftsversion

OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsbiträde

Handelshögskolan har med sina drygt 3 700 helårsstudenter, 470 anställda, 160 internationella partneruniversitet, sina huvudämnen - ekonomi och juridik - och fyra institutioner en unik bredd. Unik är också skolans nära samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Handelshögskolan är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som är Triple Crownackrediterad.

Institutionen för ekonomi och samhälle, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet utlyser en tjänst som forskningsbiträde vid avdelningen för ekonomisk historia. Institutionen bedriver utbildning och forskning inom tre olika ämnesområden; ekonomisk historia, kulturgeografi samt innovation, entreprenörskap och management av intellektuella tillgångar. De olika ämnesområdena inom institutionen skapar möjligheter till tvärvetenskaplig utbildning och forskning.

Avdelningen för ekonomisk historia bedriver forskning och utbildning inom ämnet vilket behandlar samhällsutvecklingen och den ekonomiska utvecklingen ur ett långsiktigt perspektiv. Dagsaktuella frågor om globalisering, miljö, migration och genus studeras i ekonomisk-historiskt perspektiv liksom klassiska frågor om ekonomisk tillväxt och fördelning. Avdelningen erbjuder forskarutbildning samt fristående kurser på grundnivå och avancerad nivå som ger möjlighet att ta en kandidat- eller mastersexamen. Flera av kurserna ingår i ett antal programutbildningar vid Göteborgs universitet. För mer information om verksamheten vänligen klicka här.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgiften består i att bistå med datainsamling i ett forskningsprojekt om historisk socioekonomisk ojämlikhet i hushålls rikedomar i Danska Västindien inom ramen för projektet ”Omkastade eller persistenta rikedomar? Institutioner och ojämlikhet i rikedomar i en karibisk plantageekonomi, 1750-tal till 1917”. Projektet är finansierat av Vetenskapsrådet, är beviljat för fyra år (under perioden 2019-2023) och upphör därefter. I arbetsuppgifterna för forskningsbiträdes-tjänsten ingår insamling och registrering av kvantitativt empiriskt dataunderlag från historiskt, handskrivet källmaterial på danska från tiden 1750 till 1917.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genomgått eller för närvarande genomgår en utbildning på universitets-eller högskolenivå i ämnena historia eller ekonomisk historia, och har erfarenhet av att arbeta med att läsa handskrivna källmaterial från den aktuella tidsperioden, 1750 till 1917. Det är meriterande att tidigare ha arbetat med att läsa handskrivna historiska källmaterial i allmänhet. Det är i synnerhet starkt meriterande att ha arbetat med den typ av specifika källmaterial som är aktuella för detta specifika forskningsprojekt. Den sökande måste kunna läsa något skandinaviskt språk flytande, men kunskaper i att kunna läsa äldre källmaterial författade på danska är mycket starkt meriterande. Eftersom den sökande skall arbeta inom ramen för ett specifikt forskningsprojekt kommer stor vikt också att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 6 månader, med omfattning 50%, med placering vid avdelningen för ekonomisk historia, institutionen för ekonomi och samhälle. Tillträde för anställningen är 2020-10-01 eller enligt överenskommelse.

Tillsättningsförfarande

I urvalsprocessen är det aktuellt med bland annat intervjuer och granskning av sökandes referenser.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Susanna Fellman, viceprefekt, telefon 031-7866548, mail: susanna.fellman@econhist.gu.se
Klas Rönnbäck, professor och projektansvarig, telefon 031-7864520, mail: klas.ronnback@gu.se

Fackliga organisationer

Bifoga i ansökan:

• Personligt brev
  • CV
  • Examensbevis
  • Referenser
  • Övriga dokument, relevanta för ansökan

Ange tydligt ditt personnummer i ansökan, förslagsvis i CV och personligt brev. Ange även tydligt vilket rekryteringsärende det gäller.

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Urvalet av sökande kandidater görs utifrån de handlingar och kvalifikationer som är registrerade i ansökan vid sista ansökningsdag.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2020-08-13

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 49 000 studenter och 6 400 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.