Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Ett HUM om... Kabaré, progg och protest: Teaterhistoria ur arkivens djup - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ett HUM om... Kabaré, progg och protest: Teaterhistoria ur arkivens djup

Föreläsning

Öppen föreläsning.

Vad kan forskare i humaniora göra för att ett kulturarv inte ska glömmas bort? När institutionsteatrarna utmanades av fria grupper från 1960-talet och framåt förändrades scenkonsten. De fria grupperna ifrågasatte hierarkier, intog nya platser, överskred genregränser, experimenterade konstnärligt och mötte en stor och ny publik. En central plats i Göteborg var Frölunda kulturhus.

Ett föredrag med Astrid von Rosen, docent i konst och bildvetenskap, Helena Holgersson fil. doktor i sociologi och Mikael Strömberg, fil. doktor i teatervetenskap som forskar om utom-institutionell scenkonst i Göteborg.

Föredraget är en del av foreläsningsserien Ett HUM om... och ges i samarbete mellan Humanistiska fakulteten och Frölunda Kulturhus.

Följ oss under våren 2020, då Humanistiska fakulteten håller spännande föreläsningar och ger information om utbildning och framtida arbetsmarknad. Du får träffa forskare, studenter och studievägledare, kan ställa frågor och få perspektiv på nya utbildningsmöjligheter.

Kommande program:
"Att arbeta med litteratur", 18 mars kl. 18 på Stadsbiblioteket
Linda Östergaard (översättare), Linda Hammarfelt (Tyska) och studenter från programstudier i humaniora samtalar om Ingeborg Bachmanns Simultan och varför det just nu är så viktigt att översätta, ge ut och undervisa om andra kulturers litteratur.

"Vikingarnas gåtor", Ons 8 april kl. 18-19 på Stadsbiblioteket
Per Holmberg (Svenska) föreläser om nya tolkningar av Sveriges längsta runinskrift.

Alla är välkomna!

Datum: 2020-02-27

Tid: 18:00

Kategorier: Humaniora

Plats: Frölunda Kultrurhus, Valthornsgatan 13, Västra Frölunda

Evenemangslänk: Läs mer om Ett HUM om... Kabaré, progg och protest: Teaterhistoria ur arkivens djup

Kontaktperson: Camilla Brudin Borg

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/kalendarium-detalj/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fwww.gu.se%2Fomuniversitetet%2Faktuellt%2Fkalendarium-detalj%2F%3Fprint%3Dtrue%26eventId%3D70137028332&eventId=70137028332
Utskriftsdatum: 2020-07-11