Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till webbinarium på tema normkritik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till webbinarium på tema normkritik

Föreläsning

Välkommen till nätverket för Socialt hållbar transportplanering, där Göteborgsregionen (GR) är en av arrangörerna, bjuder in till ett webbinarium tisdagen den 19 maj som fokuserar på hur vi kan få syn på och ifrågasätta normer och strukturer.
Träffen bjuder på föredrag om normkreativ innovation samt om jämställt transportsystem med fokus på kunskap och problematisering, och avslutas med en gemensam diskussion. Välkomna att delta via länk!
Om Ett jämställt transportsystem kräver att bryta sig loss från starka normer.

Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, där Göteborgsregionen (GR) är en av arrangörerna, bjuder in till ett webbinarium tisdagen den 19 maj som fokuserar på hur vi kan få syn på och ifrågasätta normer och strukturer. Träffen bjuder på föredrag om normkreativ innovation samt om jämställt transportsystem med fokus på kunskap och problematisering, och avslutas med en gemensam diskussion. Välkomna att delta via länk!
Traffic. Om Ett jämställt transportsystem kräver att bryta sig loss från starka normer
Program
10.00-10.10 Välkomna! Maja Wadstein och Ana Gil Solá, nätverkssamordnare
10.10-10.40 Föredragshållare Marcus Jahnke, RISE
10.40-11.10 Föredragshållare Lena Smidfelt Rosqvist, Trivector Traffic
11.10-11.40 Diskussion
11.40-11.50 Summering och avslutning

Information och anmälan
När: Tisdag 19 maj 2020, klockan 10.00-12.00
Var: Webbinarium, länk skickas ut 15 maj
För vem: Forskare, tjänstepersoner, konsulter, m.fl.
Sista datum för anmälan: 14 maj.
Webbinarium via länk Anmäl dig här
När du har anmält dig får du en bekräftelse den 15 maj som innehåller en länk där du kan koppla upp dig till samtalet via internet. Mellan kl. 09.30 och 10.00 kontrollerar vi att alla som anmält sig har kommit in via länken.
Det är möjligt för flera på arbetsplatsen att koppla upp sig via samma länk. Hör gärna av er om ni har anmält er men får förhinder och inte kan delta.


Vad är nätverket socialt hållbar transportplanering
Nätverket välkomnar både praktiker och forskare med intresse för att utveckla fältet socialt hållbar transportplanering. Nätverkets första mål är att skapa samförståelse mellan planerare på lokal, regional och statlig nivå, och mellan planering och forskning. Med planering menas all samhällsplanering som påverkar människors transporter, dvs. i bred bemärkelse: fysisk, folkhälsa, inom sociala området, miljö, etc. Kompetensen finns inom flera olika områden, tillsammans får vi en bättre helhetsförståelse.


Nätverkets andra mål är att bidra till ny kunskap genom att skapa förutsättningar för att formulera och utveckla forsknings- och utvecklingsprojekt som är aktuella och relevanta för både planering och forskning. Nätverket är öppet och träffas cirka tre gånger per år i olika städer i Sverige.Föreläsare: Föredragshållare Marcus Jahnke, senior forskare på RISE. Om Normkreativ innovation, bakgrund och taktiker Lena Smidfelt Rosqvist, forskningschef på Trivector Traffic

Datum: 2020-05-19

Tid: 10:00 - 11:50

Kategorier: Genusvetenskap

Arrangör: Nätverket för Socialt hållbar transportplanering, som drivs av Göteborgsregionen (GR), Västra Götalandsregionen (VGR), Trafikverket, Urban Futures och Göteborgs universitet.

Plats: Webinarium:

Evenemangslänk: Läs mer om Nätverket för Socialt hållbar transportplanering bjuder in till webbinarium på tema normkritik

Sista anmälningsdag: 2020-05-14 kl. 00:00.

Kontaktperson: Maja Wadstein

Antal platser: 100 (Varav 1 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?