Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Optimera kosten i viktklassidrotter - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Optimera kosten i viktklassidrotter

Föreläsning

Tobias Christensson kommer att föreläsa om hur man skall optimera kosten för att lyckas kombinera viktförändringar och bra form.

Inom en rad idrotter, framför allt kamp- och styrkeidrotter, tävlar man i olika viktklasser. Det innebär också att många aktiva till tävlingar ofta behöver gå ner eller upp i vikt samtidigt som de på tävlingen skall vara redo att fysiskt och mentalt kunna prestera på topp. Tobias Christensson kommer att föreläsa om hur man skall optimera kosten för att lyckas kombinera viktförändringar och bra form.


Inom en rad idrotter, framför allt kamp- och styrkeidrotter, tävlar man i olika viktklasser. Det innebär också att många aktiva till tävlingar ofta behöver gå ner eller upp i vikt samtidigt som de på tävlingen skall vara redo att fysiskt och mentalt kunna prestera på topp.


Föreläsningen är kostnadsfri.

Anmälan: Läs mer och anmäl senast tisdagen den 5 maj 2020

Mer information och anmälan

Anmälan via kurser.vastragotaland@rfsisu.se (uppge namn, personnummer och förening/organisation)

Föreläsare: Tobias Christensson är till vardags idrottsnutritionsrådgivare på företaget Maurten men också kostrådgivare i fotbollslaget IFK Göteborg. Han är utbildad inom klinisk nutrition och idrottsnutrition, och har under många år arbetat med individuell kostrådgivning åt elitidrottare och som föreläsare om idrottsnutrition.

Datum: 2020-05-06

Tid: 18:00 - 20:00

Kategorier: Idrottsvetenskap

Arrangör: RF-SISU Västra Götaland i samarbete med institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet

Plats: Digital föreläsning, länk skickas via mejl till alla anmälda 1-2 dagar innan föreläsningen.

Evenemangslänk: Läs mer om Optimera kosten i viktklassidrotter

Kontaktperson: Ola Jodal

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?