Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

KVINNODAGEN: Vad kan du om kvinnors historia i Sverige? Gör quizen så lär du dig mer! - Göteborgs universitet Till startsida

Aktivitet

I Svenskt kvinnobiografiskt lexikon (SKBL) kan du läsa om drygt 1 000 kvinnor, från medeltid till nutid. Alla har de bidragit till samhällets utveckling och därmed också till att Sverige i dag är ett av världens mest jämställda länder.

Genom indexerade listor och olika sökningar kan du se vad de arbetade med, vilken utbildning de skaffade sig, vilka organisationer de verkade i, hur de rörde sig i världen, och inte minst vad de åstadkom trots att samhällets regler och maktförhållanden utgjorde ständiga hinder. Svaren på quizens frågor hittar du genom att använda sökfunktionerna i SKBL: www.skbl.se

Datum: 2020-03-06

Kategorier: Humaniora