Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

KVINNODAGEN: Skriv ett brandtal! Hämta inspiration ur KvinnSams samlingar till ditt 8 mars-tal! - Göteborgs universitet Till startsida

Workshop

Ta hjälp av våra förmödrar för att skapa ett brandtal genom att förena bevingade ord från olika perioder i kvinnorörelsens historia, hämtade ur våra kvinnohistoriska arkiv. Låt dåtidens kamp fortsätta inspirera idag! Citaten är hämtade ur allt från dikter, brev och manuskript till tidningsartiklar, böcker och kampanjmaterial.

I KvinnSams arkiv finns handskrifter och annat källmaterial med tyngdpunkten på 1900-talets första hälft, från rösträttskampen och tiden därefter. Samlingen innehåller arkiv med brev, bilder, dagböcker, manuskript etc. samlade av och om enskilda kvinnor, till exempel Elin Wägner, Frida Stéenhoff, Eva Moberg och Ebba Lindqvist. Förutom de enskilda arkiven innehåller samlingen även arkiv från svenska kvinnoföreningar. Här finns protokoll, räkenskaper och verksamhetsberättelser från bland annat Föreningen för kvinnans politiska rösträtt, Soroptimisterna och Grupp 8.

Datum: 2020-03-06

Kategorier: Humaniora