Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Vernissage - Sara Möller / SHELTER - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vernissage - Sara Möller / SHELTER

Utställning, Invigning

Vernissage för Sara Möllers utställning SHELTER på Jonsereds herrgårds Galleri. Ett evenemang där konst och musik möts, inramat av den unika herrgårdsmiljön.

Sara Möllers utställning SHELTER på Jonsereds herrgårds Galleri vill visa på materialens kraft att locka fram vår uppmärksamhet. Keramiska skulpturer som vid en första anblick kan ge en känsla av att de är i behov av viss omsorg, men det står oklart om det är vad de själva vill. Deras önskan kanske är att bryta sig loss, göra uppror eller bara fly illa kvickt. Alla strävar de på något vis mot ljuset och berättar om längtan att nå solen. Om de ovälkomna parasiterna som tynger och kliar, om de varma vindarna och de isande orkanerna, om översköljande vågor av lust, ljud och rörelse.

TID: lördag 7 mars klockan 14.00-17.00
PLATS: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21, Jonsered

PROGRAM
14.00 Utställningen öppnar.
14.30 Sara Möller berättar om utställningen SHELTER och sitt konstnärskap. Duo Granmo/Berg framför musik i samklang med konsten.
15.00 Mingel med Sara Möller och övriga gäster.
15.30. Sara Möller berättar om utställningen och sitt konstnärskap. Duo Granmo/Berg framför musik.

Utställningen pågår mars-oktober 2020, i anslutning till den multikonstnärliga och mångvetenskapliga seminarieserien "De fyra elementen", 2019-2021 på Jonsereds herrgård, och där Sara Möller deltog i ett första seminarium "Jord" den 3 december 2019.

Sara Möllers konstnärskap utmärker sig som skulpturalt, materialbaserat och ofta keramiskt. Möller arbetar i huvudsak med skulpturala unikum eller installationer där skilda komponenter fogas samman till nya helheter. Verken har drag av något amorft och kan liknas vid sammansmältningar av kropp och landskap, det förvrängda eller underliga är påtagligt i Möllers arbeten. Hon visar oss en värld av tuktad natur som ändå är vild, som i oss själva i våra inre landskap, det ömma mjuka och det smutsiga skavda, det oförenliga som söker begriplighet av vår ursprungliga natur. Hon utmanar och tänjer på gränserna i sina material, visar dess skavanker och fördelar, det mjuka och det hårda, det lappas, lagas, pysslas om eller tuktas.

Sara Möller är född i Växjö 1982 och verksam som konstnär i Göteborg. Hon är utbildad på HDK i Göteborg och tog sin masterexamen i keramikkonst 2009. Möller har haft flertalet separatutställningar och tilldelats ett stort antal stipendier. Bland annat från Göteborgs Stad, Herta Bengtssons stipendiet och ett flertal från Konstnärsnämnden. 2013 fick hon det hedervärda Beckersstipendiet med tillhörande utställning på Färgfabriken i Stockholm.

Galleriets öppettider: Galleriet går att besöka när herrgårdsbyggnaden håller öppet. För öppettider kontakta info@motesservice.gu.se eller 031 786 59 59.

För frågor och pressförfrågningar mejla: jonseredsherrgard@gu.se

Datum: 2020-03-07

Tid: 14:00 - 17:00

Kategorier: Musik, Konst

Arrangör: Jonsereds herrgård

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?