Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Göteborgs universitet gästar Världslitteraturhuset ¿ det mångspråkiga biblioteket i Göteborg - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborgs universitet gästar Världslitteraturhuset ¿ det mångspråkiga biblioteket i Göteborg

Workshop

Kom till Världslitteraturhuset i Göteborg när biblioteket får besök av forskare, studenter och samordnare från Göteborgs universitet. Denna kväll läser och skriver vi poesi tillsammans för att sedan samtala kring olika upplevelser och framtidsvisioner.

Britta Olinder, docent i engelskspråkiga litteraturer vid Institutionen för språk och litteraturer, delar med sig av sin läsning av den Nya Zeelänska poeten Fleur Adcock och låter publiken följa med i hur en diktanalys kan gå till. Dikterna är på engelska men översätts och kommenteras på svenska. Jennifer Hayashida är doktorand i konstnärlig gestaltning på HDK- Valand och har arbetat med litterär översättning och mångspråkighet I USA och Sverige. Hon välkomnar publiken in i en skrivarworkshop där alla som vill får testa skriva utifrån ett par uppgifter som presenteras på plats.

Välkommen till workshopen, som genom läsande, skrivande och mångspråkighet, ska inspirera till möten och samtal kring olika upplevelser!


Det här är en aktivitet inom Vuxna i Lärande (ViL). ViL är biblioteksservice för dig som är vuxen och studerar på grundläggande utbildningsnivå.

Föreläsare: Britta Olinder, docent i engelskspråkiga litteraturer och Jennifer Hayashida, doktorand i konstnärlig gestaltning på HDK- Valand samt studentambassadörer och samordnare vid Göteborgs universitet

Datum: 2020-02-18

Tid: 17:00 - 19:00

Kategorier: Litteraturvetenskap

Arrangör: Göteborgs universitet i sarmarbete med Världslitteraturhuset

Plats: Värlsdlitteraturhuset- det mångspråkiga biblioteket, Gamlestads torg 11

Evenemangslänk: Läs mer om Göteborgs universitet gästar Världslitteraturhuset ¿ det mångspråkiga biblioteket i Göteborg

Kontaktperson: Catherine Gillo Nilsson

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?