Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Panelsamtal: Feminism IRL och digitala hemmafruar - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Panelsamtal: Feminism IRL och digitala hemmafruar

Seminarium

Inför den internationella kvinnodagen arrangerar Göteborgs universitet ett panelsamtal om digitalisering, kvinnoideal och feministisk kamp. Alla är välkomna! Fri entré, ingen föranmälan.

Den digitala revolutionen förändrar vårt samhälle snabbt. Sociala medier och jakten på delningar och tummen upp skapar nya frågor att ta ställning till där influensers och andra aktörer både utmanar och skapar nya möjligheter.
Hur påverkar det digitala agerandet kvinnoidealet? Sprider influensers traditionella hemmafruideal eller är den digitala hemmafrun i själva verket en spelad roll, en ekonomisk aktör, designad för den ekonomiska marknaden. Hur påverkas vi, feminismen, normer och värderingar av det digitala landskapet? Kanske kan den digitala tekniken till och med erbjuda ett ökat manöverutrymme?
Föreläsare: Medverkande: Magdalena Petersson Mc Intyre, forskare inom konsumtionsvetenskap; Nanna Gillberg, forskare inom digitalisering och jämställdhet och Katarina Leppänen, forskare inom idé och lärdomshistoria. Moderator: Pia-Marie Wehrling, journalist, moderator och konsulent inom rörlig bild.

Datum: 2020-03-06

Tid: 16:00 - 17:30

Kategorier: Genusvetenskap

Arrangör: Göteborgs universitet

Plats: HDK-Valand, Kristinelundsgatan 6-8
Baulan, HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangslänk: Läs mer om Panelsamtal: Feminism IRL och digitala hemmafruar

Kontaktperson: Jenny Hultén

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?