Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Sea and Society Talk: Introduction of steam trawlers in Swedish fishing - the untold story - Göteborgs universitet Till startsida

Föreläsning

Free and equal fishermen lived along the coast and developed their business without influence from companies. This is how Swedish fishing has often been described - but the reality was another.

Swedish industrialists followed the British fishing model with steam trawlers organized within the framework of limited companies. These came to dominate for several decades - a forgotten era.

ABOUT SEA AND SOCIETY TALKS

Centre for Sea and Society have a lunch seminar series focusing on the UN Sustainable Development Goals. The seminars link goal 14 "Life below water" with the other 16 goals.

In this talk Per Hallén links together SDG 14 with SDG 4, Quality Education and SDG 8, Decent Work and Economic Growth.

Föreläsare: Per Hallén, Senior lecturer in Economic History at University of Gothenburg.

Datum: 2020-02-05

Tid: 11:50 - 13:00

Kategorier: Samhällsvetenskap, Tvärvetenskap, Hållbar utveckling, Sustainable development, Populärvetenskap

Arrangör: Centrum för hav och samhälle

Plats: Handelshögskolan, Viktoriagatan 13 Piazzan

Sista anmälningsdag: 2020-02-03 kl. 18:00.

Avgift: No fee

Kontaktperson: Malin Rosengren

Antal platser: 70 (Varav 18 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut