Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Jan-Olof Jacke, Karl-Petter Thorwaldsson och Eva Wiberg: Att springa på utstudsade bollar in i framtiden - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Jan-Olof Jacke, Karl-Petter Thorwaldsson och Eva Wiberg: Att springa på utstudsade bollar in i framtiden

Seminarium

I den globaliserade ekonomin snurrar världens ordning allt fortare. Så även näringslivet, arbetsmarknaden och arbetslivet. På tröskeln till den fjärde industriella revolutionen och med klimathotet hängande över våra huvuden, är omställning ordet för dagen. Ändå rusar vi mest bara vidare? Springer rentav på utstudsade bollar?

Trender inom styrning och ledarskap, kunskaper och kompetenser för gårdagen, oreflekterad tillväxtsträvan och masskonsumtion är endast några av de fenomen vi kan tänkas behöva göra upp med. Till detta kommer idéer om ansvarstagande, förändringsvilja och flexibilitet som nödvändiga egenskaper - helst hos någon annan. Hur kan utbildningsanordnare och arbetsmarknadens parter tänka nytt tillsammans? För att skapa ett konkurrenskraftigt näringsliv och samtidigt människovänligt arbetsliv i samtiden? Och ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle för framtiden?

Eva Wiberg rektor Göteborgs universitet, Jan-Olof Jacke VD Svenskt Näringsliv, och Karl-Petter Thorwaldsson ordförande LO.


OBS! Endast inbjudna gäster. Föranmälan krävs.

Datum: 2020-02-28

Tid: 12:00 - 15:30

Kategorier: Forskning, Samverkan, Hållbar utveckling, Samhällsvetenskap, Sustainable development, Utbildning, Ekonomi/juridik

Arrangör: Jonsereds herrgård, Partille kommun och Partille Gymnasium

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?