Sidansvarig: Webbredaktionen

INSTÄLLT! Beethoven och Sjostakovitj

Konsert

INSTÄLLT!

På programmet är pianokonserten nr 5 av Ludwig van Beethoven och symfoni nr 11 av Dmitrij Sjostakovitj.

INSTÄLLT!

Beethoven: Pianokonsert nr 5 Kejsarkonserten
Sjostakovitj: Symfoni nr 11 År 1905
University of Gothenburg Symphony Orchestra
Dirigent: Patrik Ringborg
Solist: Thao Le Tanh, piano

Vi firar Ludwig van Beethovens 250-årsjubileum med att spela hans femte och sista pianokonsert, tillägnad Beethovens elev och beskyddare ärkehertig Rudolf. Undertiteln på Dmitrij Sjostakovitjs elfte symfoni syftar på den ryska revolutionen 1905, samtidigt som tonsättaren uppgav att verket också präglades av Ungernrevolten, som ägde rum kort innan dess uruppförande 1957.

Datum: 2020-04-24

Kategorier: Musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1

Avgift: 150/100 kr inkl hanteringsavgift (avg. återbetalas ej), biljetter via Billetto.se