Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

OBS DATUM ÄNDRAT TILL 6/5: Forskaren som aktivist - Stellan Vinthagen - Göteborgs universitet Till startsida

OBS DATUM ÄNDRAT TILL 6/5: Forskaren som aktivist - Stellan Vinthagen

Seminarium

Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den utveckla forskningen? Vad krävs för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

Möt Stellan Vintagen, University of Massachusetts i USA, världens första professor i fredligt motstånd och som har saboterat kärnvapenbestyckade ubåtar och suttit i fängelse flera gånger, i ett samtal om vetenskap och samhällsengagemang.

Djupintervju i ca en timme. Därefter fortsatt häng och öppen diskussion till Agnes Wolds egen spellista med utvalda låtar.

Samtalsledare: Lena Ulrika Rudeke, verksamhets- och programansvarig, Jonsereds herrgård, Göteborgs universitet

I serien Forskaren som aktivist - om vetenskaplighet och samhällsengagemang. En serie djupintervjuer med samhällsengagerade forskare.

Arr: Folkuniversitetet och Jonsereds herrgård vid Göteborgs universitet.

Plats: Kvartersscenen 2Lång, Andra långgatan 30.
Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.
Öppet från kl. 18:00. Mat och bar.

Datum: 2020-03-11

Kategorier: Internationellt, Samhällsvetenskap, Samverkan, Forskning