Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Contemporary South Africa - the Interaction Between Religion and Politics - Göteborgs universitet Till startsida

Contemporary South Africa - the Interaction Between Religion and Politics

Seminarium

Post-apartheid South Africa a country with an ethnically complex compound population, 11 official languages, an unemployment rate of 29 percent, extreme income gaps, and political instability. What is the role of religion in todays society? What interaction between religion and politics take place, and with what result?

What does interaction between religion and politics mean for the constitutional dispensation and the rule of law? What significance does the enormous growth of African Indigenous Churches and their "silent" political influence have? The impact of the prosperity gospel on poorer communities? The absence or very small presence of radical fundamentalism in either Christianity or Islam? The use of religion to cover for corruption and incompetence? About interaction between religion and politics.

Piet Naude director of the University of Stellenbosch Business School, South Africa and Arne Rasmusson professor systematic theology, Department of Literature, History of ideas and Religionm, the University of Gothenburg.TBA.

Jonsereds herrgård Göteborgs universitet i samverkan med Bok & Bibliotek.

------

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.

Datum: 2020-01-20

Kategorier: Samverkan, Internationellt