Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

AW med forskare: Unga revolter och rörelser - Göteborgs universitet Till startsida

AW med forskare: Unga revolter och rörelser

Debatt

Från Chile till Hongkong reser sig folk mot rådande maktstrukturer. De unga generationerna, uppväxta i den digitala världen och i skuggan av klimathotet, är ofta drivande. Är det en ny global revolt vi ser? Kan den i så fall rädda världen?

Samtalet är en del av Vetenskapsfestivalen. Arrangeras av Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Öppet från kl. 18. Mat och bar.

Med reservation för ändringar.

Föreläsare: Hans Abrahamsson, docent i freds- och utvecklingsforskning, Göteborgs universitet och expert på globaliseringens utveckling och lokala uttryck Maja Gustafsson, researcher, Resolution Foundation i London och expert på sociala ojämlikheter mellan generationerna Mattias Wahlström, docent i sociologi, Göteborgs universitet och med forskningsfokus på nya sociala rörelser. MODERATOR Mattias Hagberg, journalist och författare

Datum: 2020-04-22

Kategorier: Samhällsvetenskap