Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

DNA Origami and how we use it to study biology - Göteborgs universitet Till startsida

DNA Origami and how we use it to study biology

Abstract
It is widely accepted that the biophysical context of ligands and receptors has significant impact of downstream signaling, however the concept is poorly understood due to difficulties in controlling and analyzing the microenvironment on the nanoscale. I will talk about how we think that DNA-nanotechnology can be of great help in both learning the tactile alphabet of cells by stimulation using protein decorated DNA-origami 'nano-calipers' and of help in understanding the binding of antibodies. I will also briefly present our recent work on '3D-printing' DNA origami wireframe structures, a method that provides a way to make origami more accessible to experiments in physiological salt conditions.

Föreläsare: Björn Högberg (http://www.hogberglab.net)

Datum: 2019-11-21

Kategorier: Naturvetenskap